Forudsagde John Lennon sin egen død?

John Lennon. Foto: Shutterstock.

Få kendte dødsfald er så kulturelt vigtige som Mark Chapmans mord på John Lennon i 1980.

 

Jeg har fremhævet én ting. For det første var der behov for stærkere våbenkontrollove i Amerika, som desværre ikke er blevet implementeret den dag i dag.

For det andet er vores vestlige samfund besat af berømthedskultur. Selv om Lennon stadig gik ind for at bringe fred til verden, ønskede folk stadig hans død.

Faktum er, at det havde ringe effekt på hændelsen den 8. december 1980. Her henvendte Mark Chapman sig til Lennon under buerne på Dakota Hotel – bygningen, hvor Lennons lejlighed lå – og affyrede fem kugler mod den tidligere Beatles-sanger, hvoraf fire ramte.

Planlagt i flere måneder

Chapman havde planlagt at dræbe Lennon i flere måneder, efter at han var blevet rasende over Lennons kommentar fra 1966 om, at Beatles var “større end Jesus”.

Chapman var også irriteret over Lennons overdådige livsstil, som J. Salingers roman The Catcher in the Rye, der foragter voksenhykleri. Chapman fortalte senere politiet: “Jeg følte, at hvis jeg dræbte John Lennon, ville han blive en anden.”

Interessant nok kan John Lennon have forudsagt, hvordan han døde. For det første er der det faktum, at på Beatles-nummeret “Come Together” fra hans Abbey Road fra 1969, kan Lennon høres hviske “Shoot me” i begyndelsen af ​​nummeret.

Andre eksempler på Johns clairvoyance

Et andet eksempel på Lennons påståede clairvoyance over sin død dukkede op, idet Lennon skrev sangen efter at have set sangtitlen på forsiden af ​​et våbenmagasin.

Ideen bag “heldig at skyde nogen.” viste sig gennem hele hans liv, men tag ikke fejl, Chapman kom til at tro, at han var alt for ekstravagant og skød ham på grund af det.

Men det mest interessante eksempel på, at John Lennon forudsagde sin egen død, var, da han fortalte journalister i et interview fra 1965: Case. Et andet sted indeholder Lennons posthumt udgivne nummer.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk