Alt, hvad Ivana Trump sagde om eksmand Donald Trumps præsidentskab

Donald Trump. Foto: Shutterstock.

Den tidligere præsident Donald Trumps første hustru døde pludselig torsdag. Hun var 73 år gammel.

 

Ivana Trumps liv var præget af glamour og politisk prestige som forretningskvinde, modedesigner og første hustru til tidligere præsident Donald Trump, som hun var gift med fra 1977 til 1992.

Parret delte tre børn sammen fra deres ægteskab: Donald jr., Eric og Ivanka, som alle spillede store roller i Det Hvide Hus under deres fars præsidentperiode.

Men i løbet af disse fire år var Ivana til tider åbenhjertig med hensyn til sin eks’ politiske anliggender – uanset om det var at erklære sig selv som “den første Trump-dame” eller at give sit råd til præsidenten på hans berygtede tweets til offentligheden.

Hun hævdede, at Donald Trump fangede COVID, fordi han var ‘skødesløs’.

En af de største forhindringer, Donald stod over for under sit præsidentskab, var coronavirus-pandemien. Donald og hans kone Melania, testede positive for COVID-19 i oktober 2020.

Den daværende præsident blev bragt til Walter Reed Hospital til behandling, en tid, som Ivana beskrev som “en stress” for hende og deres børn.

“Han var skødesløs,” fortalte Ivana PEOPLE på tidspunktet for hendes eks’ holdning til pandemien. “Han troede ikke, det ville ske for ham.”

Hun troede på, at hendes datter, Ivanka, kunne blive USA’s første kvindelige præsident.

I det samme interview væltede Ivana om sin datter Ivanka, som arbejdede tungt sammen med sin far under hans embedsperiode i Det Hvide Hus.

“Jeg siger dig, jeg tror, ​​hun er i Det Hvide Hus hver dag ved du? Hun er ved siden af ​​sin far hver dag. Hun ved alt, hvad der foregår,” sagde hun på Loose Women. “Jeg tror, ​​hun en dag kunne blive den første kvindelige præsident, helt klart. Hun er smart som fanden, hun er smuk, hun er au courant. Hvor meget mere kan du få?”

Hun var ‘den første Trump-dame’.

I et Good Morning America – interview fra 2017 skyggede Ivana tilsyneladende Donald Trumps nuværende kone, Melania Trump, da hun omtalte sig selv som førstedamen.

I en samtale indrømmede hun, at hun havde en direkte linje til Det Hvide Hus, hvis hun havde brug for at nå sin eksmand, men indrømmede, at hun afholder sig fra at ringe til ham der “fordi Melania er der.”

“Og jeg ønsker ikke at forårsage nogen form for jalousi eller sådan noget, for jeg er dybest set den første Trump-kone. Okay? Jeg er førstedame,” sagde hun.

Hun præciserede sine kommentarer senere samme år, efter at have delt, at udtalelsen forstyrrede Melania under hendes optræden på The Ray D’Arcy Show i Irland.

“Jeg sagde: ‘Jeg er første Trump-dame. Jeg er Trump-førstedame’, og førstedame gik bananas over det,” forklarede hun. “Jeg aner ikke hvorfor. Jeg ved ikke, hvordan det gnistrede, men jeg er bestemt Trumps førstedame.”

Hun sagde: “Jeg var gift med Anders. Jeg har tre børn med ham, og jeg aner ikke, hvorfor hun ærgrer sig over det,” tilføjede: “Hvem bekymrer sig?”

Da hun blev spurgt, om hun syntes, Melania gjorde et godt stykke arbejde som førstedame, sagde Ivana: “Jeg tror, ​​hun gør sit bedste.”

Hun tilbød den tidligere præsidentråd om livet – og hans tweets.

Så sent som i 2017 afslørede Ivana, at hun var en af ​​Donald Trumps private rådgivere, som han konsulterede for forslag til sine berygtede tweets.

“Han spørger mig stadig til råds, ja,” sagde hun i et preview-klip til interviewet med CBS Sunday Morning. “Han spørger mig: ‘Skal jeg tweete, skal jeg ikke tweete?’ Jeg sagde: ‘Jeg synes, du skal tweete’.”

I juni 2021 indrømmede hun at have givet ham særskilte råd om aldring og at blive gammel, da han nærmede sig sin 75-års fødselsdag.

“Donald hader sine fødselsdage,” sagde Ivana til PEOPLE dengang.

“Så jeg talte med ham og ønskede ham tillykke med fødselsdagen og sagde til ham: ‘Du skal ikke bekymre dig om din alder. Alder er bare et tal, og hans, og mine [er] unoterede’,” jokede hun.

Efter Ivanas bortgang torsdag fortalte den tidligere Hvide Hus-assistent Omarosa Manigault Newman til PEOPLE, at præsidenten “konstant” søgte råd hos sin eks, og tilføjede: “Hun er en af ​​de meget få mennesker, som Donald virkelig lyttede til.”

Hun troede, at Donald Trump ‘manglede en lille smule af sit gamle liv’ ved sin anden præsidentkampagne.

Da hun blev spurgt, om hun følte, at hendes eksmand ville stille op for en anden periode, svarede Ivana, at hun troede, at han så frem til at tage sit gamle liv op igen.

“Jeg tror, ​​han mangler en lille smule af sit gamle liv,” indrømmede hun i sin optræden i 2017 på The Ray D’Arcy Show. “Du ved, at han var i Trump Tower, og han ville tage til Mar-a-Lago, han ville spille golf på Westchester og sådan noget. Nu fra klokken 8 om morgenen til midnat arbejder han og arbejder, arbejder og alle skubber til ham landets problem.”

Den dengang 68-årige tilføjede – til grin fra publikum – “Jeg misunder ham ikke, jeg tror, ​​han må være vildt udmattet.”

Ved afslutningen af ​​Donald Trumps valgperiode som præsident, ønskede Ivana, at ‘det hele var overstået’.

Da alt var sagt og gjort, efter at Donald Trump tabte valget i 2020 til den nuværende præsident Joe Biden, afslørede Ivana, at hun så frem til at lukke dette kapitel af livet for sig selv og sin familie.

“Jeg vil bare have, at det hele skal være overstået, på den ene eller den anden måde,” sagde Ivana til PEOPLE dengang. “Jeg er virkelig ligeglad.”

“Han er ikke en god taber,” tilføjede hun. “Han kan ikke lide at tabe, så han kommer til at kæmpe og kæmpe at kæmpe.”

Om deres fælles børn, som også var involveret i Donalds kampagne, sagde hun: “Jeg vil bare have, at de skal kunne leve deres normale liv – normale liv. Ikke Washington-livet og alt det der bare i New York eller hvor de nu er. Vil være og bare leve deres normale liv.”

“Jeg tror, ​​de nød at være omkring Donald og køre valget og se, hvad der vil ske, men nu er det gudskelov slut,” tilføjede Ivana. “Jeg er ikke rigtig sikker på, hvad de skal lave.”

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk