Alec Baldwin og andre kan blive sigtet i oktober for ‘Rust’-skyderi

Alec Baldwin. Foto: Shutterstock

En distriktsanklager i New Mexico kunne indgive strafferetlige anklager mod fire personer, inklusive skuespilleren Alec Baldwin, for det fatale skyderi på filmen “Rust”.

 

I et nyligt brev til statens finansråd, Santa Fe Dist. Atty. Mary Carmack-Altwies sagde, at så mange som fire personer kunne blive anklaget i forbindelse med ulykken sidste år, der kostede filmfotograf Halyna Hutchins og den sårede instruktør Joel Souza livet.

Distriktsadvokaten sagde, at hendes kontor overvejer anklager, herunder drab samt våbenovertrædelser, rapporterede Santa Fe New Mexican.

“En af de mulige tiltalte er den kendte filmskuespiller Alec Baldwin,” skrev distriktsadvokaten i et brev dateret den 30. august og set af The Times. Hun identificerede ikke andre personer, der kunne blive sigtet.

“Hvis sigtelser er berettigede, forventer distriktsadvokaten at retsforfølge op til fire personer. Mine udgifter til Rust-sagen vil begynde med det samme og vil være dyre,” skrev hun.

Nødanmodningen om finansiering kunne ikke vente til næste lovgivende møde, fordi “beviserne er lige blevet returneret, staten er klar til at træffe beslutninger om opkrævning i Rust-sagen,” skrev hun.

Særlig anklager udnævnt

Carmack-Altwies anmodede om $635.500 for, hvad hun beskrev som potentielt fire separate jury-retssager og for at ansætte en særlig efterforsker, en medietalsmand og eksperter.

Staten gav distriktsanklageren 317.000 dollars til udnævnelsen af ​​en særlig anklager til at føre tilsyn med sagen, ifølge statskontorets hjemmeside.

Distriktsadvokaten har udnævnt Andrea Reeb som den særlige anklager.

Baldwins telefon, et af de fremragende beviser i sagen, er blevet overdraget til anklagere, rapporterede ABC News.

Baldwins advokat Luke Nikas fra Quinn Emanuel advarede mod at antage, at hans klient vil blive anklaget.

“Aklageren har gjort det klart, at hun ikke har modtaget sheriffens rapport eller truffet nogen beslutninger om, hvem der, hvis nogen, kan blive sigtet i denne sag,” sagde Nikas. “Og under min kommunikation med DA’s kontor for blot et par uger siden, efter at finansieringsanmodningen den 30. august blev indgivet, fik jeg at vide, at det ville være for tidligt at diskutere sagen, fordi de endnu ikke havde gennemgået sagen eller overvejet deres beslutning om opkrævning.”

Baldwin har nægtet ansvaret for Hutchins død og sagde, at skarp ammunition aldrig burde have været tilladt til optagelserne.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Lars Nielsen

Lars Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk