TikTok sporer dig, selvom du ikke har appen, siger rapport

Foto: Shutterstock

TikTok følger folk på nettet, selvom de ikke er brugere af appen, afslører en ny rapport.

 

Virale videoplatforme bruger dataindsamlingstaktikker svarende til etablerede teknologigiganter som Alphabet (Google) og Meta (Facebook), ifølge data fra de ikke-kommercielle Consumer Reports.

TikTok modtager information såsom en persons IP-adresse, browservaner og søgehistorik, men privatlivsindstillinger kan tilsidesætte mængden af ​​sporede data.

“Jeg er virkelig overrasket over, at TikTok-trackere allerede er så udbredt,” sagde Patrick Jackson, teknologichef hos Disconnect, et sikkerhedsfirma, der er involveret i efterforskningen.

“Det virker, fordi det er gjort i det skjulte. Nogle mennesker er måske ligeglade, men folk bør have et valg. Det bør ikke være i skyggen.”

The Independent sagde, at han kontaktede TikTok for at kommentere rapporten.

En talskvinde fortalte Consumer Reports, at disse data “ikke bruges til at gruppere folk i specifikke interessekategorier, som andre annoncører kan målrette mod” og ikke har en TikTok-konto. Den sagde, at den kun ville bruge folks data til “aggregerede” rapporter.

“Som andre platforme bruges de data, vi modtager fra annoncører, til at forbedre effektiviteten af ​​vores annonceringstjenester,” sagde en talsmand.

Eksempler på data, der angiveligt deles med TikTok, omfatter oplysninger, der spores af hans hjemmeside for vold i hjemmet, prævention og kost.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Jonas Hansen

Jonas Hansen

Sportsjournalist ved Newstimes.dk