Tesla mister elbil-kronen til kinesisk rival bakket op af Warren Buffett

BYD leverede 641.000 biler i de første seks måneder af dette år. Foto: Shutterstock.

BYD, et kinesisk firma støttet af Warren Buffet, overtrumfede Teslas salg i årets første seks måneder

 

Et kinesisk firma bakket op af Warren Buffett har stjålet Teslas krone efter at have solgt flere elbiler i første halvdel af dette år end Elon Musks firma.

BYD, som bakkes op af Buffetts Berkshire Hathaway, tredoblede produktionen af ​​elektriske køretøjer på kun et år. Den leverede 641.000 biler i de første seks måneder af dette år, hvilket slår Teslas 565.000 leverancer mellem januar og juni.

Den Shenzhen-baserede virksomhed fremstiller en række elektriske køretøjer, herunder biler, busser og store lastbiler. Det sælger hovedsageligt busser i Storbritannien, efter at have leveret sit 1.000. elektriske public service-køretøj i et partnerskab med den skotske busbygger Alexander Dennis.

Musks virksomhed faldt fra sin position som nummer et EV-producent, efter at den blev hæmmet af en Covid-nedlukning på fabrikken i Shanghai.

Samlebåndsarbejdere blev tvunget til at sove på  butiksgulvet i stedet for at blive lukket ind i deres hjem som led i et forgæves forsøg på at holde produktionstallene oppe.

Mellem april og juni leverede den amerikanske bilproducent 255.000 køretøjer, en nedgang fra de 310.000, den sendte i de første tre måneder af 2022.

Stillet over for truende udfordringer fra den amerikanske bilindustri, fremhæver BYDs chokspring i produktionen Kinas stigende industrielle magt i den strategisk vigtige sektor for elektriske køretøjer.

Musk lo af BYD og Buffett tilbage i 2011, da Berkshire Hathaway først investerede i det kinesiske selskab.

Han sagde: “Jeg tror ikke, de har et fantastisk produkt. Jeg synes ikke, det er specielt attraktivt, teknologien er ikke særlig stærk.”

Det Internationale Energiagentur, som samler tal om produktion af elbiler, sagde, at sidste år var den globale vækst i salget af elbiler hovedsageligt drevet af Kina.

“Der blev solgt flere køretøjer i Kina i 2021 (3,3 millioner) end i hele verden i 2020,” tilføjede agenturet. Europa tegnede sig for omkring 630.000 salg.

BYD har også overhalet LG, det sydkoreanske industrikonglomerat, som verdens største producent af batterier til elbiler ifølge Financial Times.

Den kinesiske bilproducents aktier i Hong Kong er vokset med 35 pct. i løbet af det sidste år ifølge magasinet Forbes, og nærmer sig en markedsværdi på 1 billion yuan (10 mia. danske kroner). Teslas markedsværdi er $706 mia. (5105 mia. danske kroner).

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk