Spændende, men alt for dyr laptop

Foto: Shutterstock.

Huawei har lige sendt deres nyeste, flotte, laptop på gaden. MateBook 14s er flot, har en fed skærm, men i forhold til kræfterne under tastaturet er den alt for dyr.

 

Lad mig bare med det samme sige at jeg langt hen ad vejen er rigtig glad for den nye MateBook 14s fra Huawei. Den har et virkelig flot og meget eksklusivt design. Huawei har længe gået efter et design der mindede meget om de tidligere, og slanke, MacBooks, og den stil holder der her.

Vægten og størrelsen er dog kommet lidt op i forhold til forgående modeller, men i min verden giver det bare et ekstra indtryk af robusthed og eksklusivitet, så masser af point for del.

Jeg er dog mindre begejstret for antallet af porte på laptoppen. Jeg må nøjes med 2 usb-c-porte, 1 hvis jeg samtidig vil lade den op, en traditionel USB-port, et HDMI-stik og et audio-stik. Og alle er samlet på samme side – dog lige undtaget usb-porten, der har fået sin egen plads på højre side af laptoppen.

Et par USB-c-porte mere tak, og så irriterer det mig at det kun er den ene USB-c-port, der kan bruges til opladning. Det er en tåbelig og unødvendig begrænsning, det må I altså lige få rettet op på, kære Huawei.

Sammenligning af tidligere modeller

I forhold til tidligere modeller har Huawei nu flyttet kameraet fra F-rækken af taster op til toppen af skærmen. Det er en god til, for så slipper jeg for at filme mig selv op i næsen når jeg deltager i videomøder. Men jeg savner en knap der kan afbryde kameraet fysisk. Det kunne være noget der glider ind foran linsen som jeg bla. har set hos Lenovo, eller det kunne være en fysisk off-knap. Men det mangler altså, og det synes jeg bare er surt.

Pegepladen er dejlig stor og har en fin følsomhed, men den er placeret i midten af håndledsstøtten, og hvis du bruger 10-fingersystemet, som jeg gør, betyder det, at din højre hånd hviler på pegepladen…

Jeg har sagt det før, og nu gentager jeg det så – pegepladen, eller touchpladen om du vil, skal placeres en anelse til venstre for at sikre, at vi ikke hviler højre hånd på den.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk