Rusland kræver svar fra Apple efter fjernelse af app’s

Foto: Shutterstock

Apple har fjernet VK, Ruslands hjemmelavede Facebook-konkurrent, fra sin App Store globalt under henvisning til konflikter med britiske sanktioner.

 

Efter Apples fjernelse af VKontakte fra App Store siger russiske tilsynsmyndigheder, at det vil forringe kommunikationen mellem sine borgere, og de kræver svar.

VKontakte er Ruslands største sociale netværksapp. Efter Apples fjernelse af appen den 28. september, har russiske regulatorer hos Roskomnadzor taget et problem med handlingen og kaldt den “diskriminerende”.

VK, firmaet bag appen, udsendte en erklæring om sagen mandag og sagde, at andre apps, der blev fjernet, inkluderede Mail.ru, VK Music og Youla klassificeret. Erklæringen siger, at apps vil fortsætte med at arbejde på kompatible enheder og kun er blevet fjernet fra App Store.

Alligevel kan brugere opleve problemer med funktioner som meddelelser og betalinger.

Efter fjernelsen sagde Apple, at de overholder sanktioner, der blev pålagt over Ruslands invasion af Ukraine. Udviklere, der ejes eller kontrolleres af disse sanktionerede parter, var uden for Rusland og fik deres udviklerkonti opsagt af Apple, fordi de tilsyneladende gik uden om de internationale sanktioner.

Apple-kunder alle steder er berørt af beslutningen, ikke kun dem i Rusland.

Tvunget til at fjerne app’s

Som en rapport fra Reuters påpegede onsdag, er Roskomnadzor det øverste regulerende organ i Rusland, der har kontakt med amerikanske teknologigiganter. Det tvang Apple til at fjerne en oppositionsleders app fra App Store, som først blev gendannet efter krigen i Ukraine brød ud.

I 2015 tvang det også Apple til at være vært for iCloud-data genereret i Rusland, i landet. Roskomnadzor har også forårsaget problemer for Telegram, Microsoft, Google og andre.

I februar åbnede Apple sit første virksomhedskontor i Rusland, og i marts stoppede alt onlinesalg i landet efter regeringens invasion af Ukraine. Salget er endnu ikke genoptaget.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Lars Nielsen

Lars Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk