Pas på disse lumske svindelnumre på Amazon Prime Day 2022

Foto: Shutterstock

Vær på vagt, mens du er på jagt efter de bedste tilbud på Amazon Prime Day.

Sikkerhedsforskere har advaret om en kraftig stigning i kampagner for bedrageri og identitetstyveri rettet mod shoppere forud for Amazon Prime Day 2022 , som starter den 12. juli.

De seneste data fra sikkerhedsfirmaet Check Point viser, at mængden af ​​Amazon-relaterede phishing-e-mails er steget med 37 % måned-til-måned, med yderligere stigninger sandsynlige, efterhånden som begivenheden nærmer sig.

Virksomhedens trusselsefterretningsteam har også identificeret 1.900 nye domæner, der i en eller anden henseende er knyttet til e – handelsgiganten, hvoraf mindst 9,5% er blevet anset som “risikofyldte”.

Amazon Prime Day-svindel

Amazon Prime Day er blandt årets største begivenheder for online shoppere, måske næst efter Black Friday og Cyber ​​Monday weekenden.

Uundgåeligt tiltrækker en begivenhed af denne skala opmærksomheden fra alle slags cyberkriminelle, som søger at udnytte jagten på aftaler for at lokke ofrene til at afsløre deres adgangskoder , personlige data og kreditkortoplysninger.

I et eksempel leveret af Check Point-forskere, forklædte svindlere sig som et medlem af Amazons kundesupportteam, der angiveligt tog kontakt for at informere offeret om en annulleret ordre.

Beskeden opfordrede personen til at åbne en vedhæftet fil i e-mail, som var klædt ud som en faktura, men som faktisk indeholdt dropper- malware, der var i stand til at sætte scenen for en række sekundære angreb.

I en anden e-mail-kampagne blev modtagerne bedt om at opdatere deres Amazon-betalingsoplysninger. Linket, der blev givet, førte til en side, der ligner det legitime Amazon-websted, men som er bygget til at indsamle enhver information, som offeret har indtastet.

Rådene til shoppere, der håber at undgå denne form for svindel over Amazon Prime Day, er at beskytte deres enheder med førende antivirussoftware og være meget opmærksomme på særheder i de e-mails, de modtager (f.eks. stave- og grammatikfejl, unormal afsenderadresse osv.), der kan afsløre en fidus.

En anden fornuftig forholdsregel ville være at navigere direkte til kendte Amazon-domæner, når du foretager køb, kontoændringer og lignende, selvom en e-mail-besked ser helt legitim ud.

  • Beskyt dine konti med to-faktor-godkendelse ved hjælp af de bedste sikkerhedsnøgler, der findes

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk