Mellemklasse laptop giver mellemklasse oplevelse

Foto: Shutterstock.

Billigudgaven af Samsungs lækre laptops, Galaxy Book Pro og Galaxy Book Pro 360, lever ikke op til forventningerne.

 

Langt de fleste af os har skiftet den stationære computer ud med en laptop og med god grund. Men mange laptops koster stadig en mindre formue, og specielt til unge kan det være en udfordring at skulle ofre over 10.000 kroner for at få en laptop med hjem fra forretningen.

Samsung lancerede tidligere på året to nye, high end, laptops, Galaxy Book Pro og Galaxy Book Pro 360, og nu har de så fået en lillebror, Galaxy Book. Prisen ligger også markant lavere, faktisk så kan du få den mindste model for omkring 6.000 kroner, hvilket er en meget attraktiv pris for en 15,6″ laptop.

Jeg har testet versionen med plads til et sim-kort og 4G-understøttelse, og det bringer så prisen op på omkring 7.800 kroner, hvilket stadig er en fin pris for en laptop med en temmelig stor skærm.

Rent designmæssigt er det også en fin laptop. Den er omkring 1,5 cm tyk og vejer ca. 1,6 kg. Tastaturet er skønt at skrive på og jeg kan godt lide, at skærmen næsten går til kant.

Ikke flere roser

Men det er så også her at de flotte ord omkring laptoppen stopper. Jeg starter lige med tastaturet, som jeg roste lige før. For det kan godt være at det er skønt at skrive på, men det mangler en vigtig ting – de to små fremhævninger der normalt er på tasterne ‘J’ og ‘F’.

Eller rettere, de er der, de er bare næsten umulige at fornemme med dine fingre. For en person som mig, der skriver 10-fingresystem, er de essentielle. Når jeg har svært ved at føle dem, så kigger jeg konstant ned på tastaturet, og det er bare ikke det jeg forventer. Så få lige gjort de prikker lidt mere tydelige, ok Samsung?

Dernæst er der skærmen. Samsung hævder at den er behagelig at se på, både på grund af en høj opløsning, men også fordi skærmen er behandlet med en antirefleksbelægning. Hvis det er tilfældet, så har de fejlet godt og grundigt. Jeg havde utrolig mange reflekser i skærmen, langt flere end jeg er vant til, og det gjorde svært at se på skærmen.

Bedømmelse

Samlet vurdering 55 %

Samsung Galaxy Book er en laptop der prismæssigt placerer sig i mellemklassesegmentet, og det er præcist, hvad du får rent ydelsesmæssigt. Desværre er skærmen alt for dårlig, lyden af ringe kvalitet og tastaturet mangler en vigtig komponent.

Laptoppen er stor og med pænt design, men den er ikke 7.800 kroner værd. Selv den billigste model til omkring 6.000 kroner virker for dyr.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk