Med iPhone 14 Pro er Apple ved at gøre den ‘normale’ iPhone kedelig

IPhone 14 Foto: Shutterstock.

Apples iPhone 14 lanceres sandsynligvis om lidt over to måneder, og vi har allerede et ret godt billede af, hvad der kommer. I år forventes Apple at foretage tre ændringer, der vil adskille basis-iPhone 14 fra sine mere Pro-søskende. Den kommer med et andet design, et svagere kamera og et ringere chipsæt.

 

Apple har tidligere differentieret sine iPhones med hensyn til skærmkvalitet og materialer, men det er første gang, at baseline-iPhonen bliver markant ringere end Pro-modellen.

Apple vedtager en gennemprøvet strategi

Når det kommer til Android-telefoner, er vi vant til, at virksomheder udruller en række forskellige muligheder under det samme mærke. Der er hovedtelefoner, Plus-varianter, Fan Editions og A-modeller – alle kommer med forskellige processorer og kameraer. Samsungs Galaxy S21 -linje havde en S21 FE, en base S21, en S21 Plus og en S21 Ultra. Pixel har Pixel 6, 6 Pro og 6a. Xiaomi har 12S, 12S Pro og 12S Ultra, og det fortsætter.

Hvad Apple typisk havde gjort tidligere, der adskilte dem fra Android-telefoner, var at holde det grundlæggende mere eller mindre det samme. Ja, iPhone XR og XS var forskellige, men de havde det samme bagkamera og de samme processorer, så billeddannelse og ydeevne var synkroniseret. Med iPhone 13 Pro og 13 Pro Max gled skærmene fra hinanden, men enhedernes brede streger forblev de samme.

Men nu er de to handelssteder. Mens store Android-mærker homogeniserer deres flagskibsvarianter, bevæger Apple sig mod en stærkere differentiering. De forudsagte ændringer, der kommer med iPhone 14, er betydelige. Der er et nyt design, et skarpere og opgraderet frontkamera, en større sensor i det bagerste kamera for at holde trit med Android-rivaler og en ny chip. Tilføj det til de forskellige kroppe, ekstra kamera og bedre skærm, og iPhone 14 og 14 Pro bliver meget forskellige telefoner.

Du skal betale for den nye chip

“Chipset-differentiering sammen med hukommelses differentiering er ikke en gammel prisstrategi, som på Mac-porteføljen. Med den højere og højere spec på smartphones er forbrugerne ikke længere tvunget til at betale for unødvendig hardware.

Ikke desto mindre har det været almindeligt blandt Android-lejre i årevis,” fortalte Ian Lam, seniorforsker ved Counterpoint Research, til Digital Trends i en Processoren er den mest slående ændring, og den er spået at holde på tværs af generationer, ifølge analytiker Ming-Chi Kuo. Selvom Android-telefonproducenter nu stort set bruger de samme processorer på tværs af deres flagskib linjer, er der stadig en vis differentiering. Motorola Edge 30 Pro bruger den kraftfulde Snapdragon 8 Gen 1, mens den almindelige Motorola Edge 30 bruger Snapdragon 778+ chippen.e-mail-kommentar.

Ændring af betydningen af ​​’standard’ iPhone

iPhone 13, den nuværende “standard” iPhone, er ikke en dårlig telefon. Som mange mennesker har påpeget, overgår dens chips alt, hvad du ville finde på Android-markedet. Hvis Apple skulle beholde det i et år mere, ville det stadig overgå alt det frigivne og give bedre batteriydelse i forhold til størrelse. Kameraet? Stadig ret pålidelig. Skærmen? Stadig ret god at se på. Forskellen mellem den iPhone og 13 Pro er dog minimal, nogle vil sige triviel.

Hvis du ikke er til zoom-kameraet, og du virkelig kunne være ligeglad med opdateringshastigheder, så har du det fint med 13. Med 14 og 14 Pro vil kamera kvalitetsforskellen blive meget større . Hvis du er en gamer eller en, der bekymrer sig om at fremtidssikre din telefon? Det er en no-brainer. Alle disse vil bidrage til en mere kraftfuld “iPhone”-oplevelse.

Så hvordan ville Apple være i stand til at konceptualisere den adjektivløse, ukvalificerede iPhone i denne nye verden? Det er en telefon til folk, der vil have “en iPhone”. Nå, det bliver en iPhone, der kommer i to størrelser og gør iPhone-ting – omend mindre imponerende. Du kan få alle dine iPhone-apps, iMessage dine venner og FaceTime til din familie. Du er ikke nødvendigvis ligeglad med alle gigahertz, opdateringshastigheder eller megapixel. Det vil ikke skille sig ud som noget banebrydende, og du vil samle det op hvert tredje eller fjerde år.

Men for alle andre, der bekymrer sig om disse ting, vil Pro-modellerne se mere tillokkende ud end nogensinde før.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk