iPhone 14 Pro Max viser, hvor god en smartphone kan blive

IPhone 14 Pro Max. Foto: Shutterstock.

Jeg ved godt at den er dyr – den nye iPhone Pro Max. Men hvis du er til foto og video samt rent smartphone lir, så er det bare en mobil, du må og skal have fat i.

 

Men lad mig lige starte med designet, for noget af det første jeg lagde mærke til, var, at der ikke er den store forskel mellem iPhone 14 Pro Max og sidste års model, 13 Pro Max. Men der er dog en lille forskel, nemlig størrelsen af kamerahuset på bagsiden af mobilen. Det er, næsten umærkeligt, lidt større og det betyder, at du ikke kan bruge dit cover fra 13 Pro Max. Samtidig har Apple gjort mobilen bezel lidt mindre, hvilket faktisk er med til at give mobilen et mere færdigt udseende.

Det føles også, som om Apple har arbejdet med det materialer, mobilen er bygget af. Det føles lidt mere eksklusivt end på sidste model – ikke meget, men nok til, at man faktisk kan mærke det.

Apple har også gjort magneten stærkere. Du ved – den magnet der bruges til at koble den til Mag Charge, til opladeren i din bil eller til kortholderen der kan sidde bag på mobilen. Nu virker den nemlig også, selvom der er cover på mobilen, og det sætter jeg virkelig stor pris på – det beskytter mobilen langt mere.

Bedste skærm til dato

Apple har opgraderet skærmen på en lang række punkter. Dels har den nu fået en adaptiv hastighed, hvilket vil sige at den kan svinge mellem 1 Hz og 120 Hz alt efter, hvad den skal bruges til. Det giver mobilen mulighed for at skrue ned for skærmens hastighed når der ikke er brug for den, og dermed spare på strømmen.

Derudover har Apple skruet op for lysstyrken på iPhone 14 Pro Max til 2.000 nits, hvilket er ret meget, og som gør det langt lettere at se skærmen i solskin.

Jeg bør også lige nævne batteriet. For selvom Apple, som vanligt, ikke nævner noget om, hvor stort batteriet er, så er det endnu ikke lykkes for mig at få batteriniveauet ned under 20 % på en hel dag – hvilket er ret imponerende.

Jeg antager at det skyldes dels et større batteri, dels bedre styring af strømforbruget og ikke mindst et generelt mindre forbrug af processoren.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk