Instagram bliver sagsøgt for at have forårsaget spiseforstyrrelser hos teenagere

Foto: Shutterstock.

Instagram står over for flere juridiske problemer, da nye retssager hævder, at den sociale medie-app har forårsaget spiseforstyrrelser og andre psykiske problemer hos teenagere.

 

I mandags blev Instagram-ejeren Meta ramt af to nye retssager, der beskylder den for at give næring til spiseforstyrrelser og andre psykiske problemer hos teenagere.

Klagerne er de seneste i en række retssager, der forbinder sociale medier med psykiske problemer hos børn.

Familierne til to piger, begge repræsenteret af Laura Marquez-Garrett fra Social Media Victims Law Center, anlagde retssager med påstand om, at Instagram fik pigerne til at blive afhængige af tjenesten og udvikle depression, angst og anoreksi.

Begge mandagens retssager sagde, at Instagrams algoritme opmuntrede til spiseforstyrrelser ved at vise teenagerne billeder af meget tynde modeller og indhold relateret til ekstrem træning.

Begge piger forsøgte selvmord og blev indlagt flere gange, ifølge retssagerne. En af dem skulle nogle gange have en sonde, fordi hun ikke ville spise.

Retssagen hævdede.

Retssagen hævdede, at virksomheden vidste, at nogle mennesker blev afhængige af tjenesten, og at teenagere var særligt sårbare. De sagde også, at virksomheden ikke kunne bekræfte brugernes alder, hvilket tillod begge piger at deltage, da de kun var 12 på trods af, at minimumsalderen var 13.

Teknikgiganten er også anklaget for ikke at have beskyttet mindreårige mod seksuelle beskeder med algoritmen, der anbefaler ‘venner’, som faktisk var voksne Instagram-brugere, der enten selv led af disse psykiske problemer eller brugte Instagram-produktet til at finde og udnytte unge piger’ .

Mindst ni andre retssager er blevet anlagt mod Meta med påstand om skade på mindreåriges mentale helbred, herunder en anklager virksomheden for at have bidraget til en 11-årig piges selvmord. Indtil videre er alle i deres tidlige stadier.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk