Google tillader igen Parler-appen i Play Store

Foto: Shutterstock

Google trak Parler-appen fra sin online markedsplads få dage efter det dødelige angreb på den amerikanske kongresbygning den 6. januar 2021.

 

Google tillod det sociale medie-netværk Parler tilbage i sin Play Store fredag, mere end et år efter at have forbudt platformen populær blandt konservative i kølvandet på oprøret i den amerikanske hovedstad.

Parler var blevet et fristed for højreekstremistiske personligheder, der siger, at de er blevet censureret af andre sociale medieplatforme såsom Twitter.

Accepterede ikke Trumps nederlag

Angrebet på Capitol, delvist opildnet af online misinformation og voldelig retorik på websteder som Parler, blev udført af højreekstremistiske tilhængere af tidligere præsident Donald Trump, som forsøgte at omstøde resultaterne af valget i 2020, som han tabte til Joe Biden.

Parler fik lov at vende tilbage i Play Butik efter at have opfyldt kravene vedrørende fjernelse af krænkende indlæg og blokering af brugere, der bryder appens regler, ifølge Google.

“Alle apps på Google Play, der har brugergenereret indhold, er forpligtet til at implementere robust modereringspraksis, der forbyder anstødeligt indhold,” sagde en talsmand for Google som svar på en AFP-forespørgsel.

“Apps kan kan tillades på Google Play, forudsat at de overholder Plays udviklerpolitikker.”

Parler indvilligede i at overholde Play Butiks regler og ændrede sin app til Android-drevne mobilenheder for at overholde dens politikker, ifølge Google.

Versioner af Parler-appen, der er skræddersyet til iPhones eller iPads, blev også forbudt i Apples App Store efter oprøret.

Men de blev sat tilbage på deres virtuelle hylder sidste år efter opdateringer, der havde til formål at dæmme op for opfordringer til vold, sagde Apple dengang.

Misinformation flyttede til andre platforme

Parler hævdede at have mere end 20 millioner brugere, før de blev trukket fra Apple og Googles online markedspladser.

Konservative, der bakker op om Trumps forsøg på at omstøde hans valgnederlag, udløste en migration til alternative sociale medier, hvis lemfældige moderationspolitikker har givet misinformation mulighed for at blomstre.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Lars Nielsen

Lars Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk