Fed foldbar smartphone – men med for meget fold …

Foto: Shutterstock.

Når det kommer til foldbare mobiler, er der reelt kun et mærke på markedet, Samsung.

 

 

Jeg har testet den nye Galaxy Z Fold4, og den er på mange måder virkelig imponerende. Men der er også ting, jeg har det lidt stramt med.

Foldbare mobiler har noget særligt over sig. Jeg husker stadig de første klap-mobiler fra før det hed smartphones, og dengang var jeg vild med dem. Det er jeg stadig, og den lille Galaxy Z Flip4 fra Samsung var da også rigtig sjov at lege med.

Nu er turen så kommet til Galaxy Z Fold4, og langt hen ad vejen har jeg været ret glad for den kæmpestore smartphone. For stor er de altså.

Lad mig starte med at sige, at hvis du skal have en foldbar smartphone, er der ingen tvivl om, at den bedste på markedet i dag er Galaxy Z Fold4. Men det er altså også en stor, meget stor, telefon. Den har en ydre skærm på 6,2″ – men i et meget aflangt format – og en indre skærm på 7,6″. Begge skærme har en opdateringshastighed på 120 Hz og er af typen Dynamic AMOLED.

Skærmene viser da også med tydelighed, at Samsung virkelig har fod på skærme. Uanset om du kigger på den yderste eller den indvendige der folder ud, får du et superskarpt billede, der er fedt til både at se film, billeder og game på. Det sidste dog primært på den indvendige skærm.

Underligt format

Jeg nævnte før, at den udvendige skærm har et underligt format, hvilket skyldes at Samsung har satset på, at den store indvendige skærm har et nærmest kvadratisk format. Mobilen bliver derfor ret tynd når du folder den sammen. Det betyder at skærmen på forsiden får et aflangt format, et format der ikke passer sammen med mange apps.

Du vil f.eks. opleve, at Instagram bliver kappet, hvis du ser på den på forsidens skærm, og det irriterer mig.

Mobilen bliver samtidig meget tyk når du folder den sammen, og fordi den er ret tung, er den ikke speciel behagelig at have i en lomme, hverken i bukserne eller jakken.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk