En vigtig Google Maps-funktion på vej til din Android-startskærm

Ny Google Maps funktion på trapperne.

Google bringer en ny widget til din Android-startskærm, der viser trafikdata i realtid, uanset hvor du er.

Ved hjælp af realtidsdata hentet fra Google Maps viser widgetten din aktuelle placering og bruger rød, orange og grøn til at angive, hvor travlt trafik er på nærliggende veje. Så i stedet for at åbne Maps-appen og planlægge en rute for at se lokal trafik, viser widgetten dig en oversigt direkte på din smartphones startskærm.

Vi kan se, at dette er virkelig nyttigt, når du ikke har brug for Google Maps til at dirigere dig til en ofte besøgt destination, såsom kontoret eller nærliggende supermarked, men hurtigt vil tjekke, hvor travle de lokale veje er.

Widgetten kan zoomes ind og ud for at justere visningen – praktisk, hvis du vil se nærmere på trafiksituationen på én bestemt vej, eller foretrækker et overblik over lokalområdet, alt sammen uden at åbne selve Google Maps-appen.

Trafikforudsigelser i realtid

Google sagde om widgetten i et blogindlæg: “Trafikforudsigelser i realtid kan hjælpe dig med nemt at planlægge din rute. Og med den nye trafik-widget i nærheden, der lanceres i de kommende uger, vil du se disse oplysninger om din aktuelle placering direkte fra din Android-startskærm.”

iPhone-brugere er allerede i stand til at tilføje Google Maps-widgets til deres startskærm. Denne widget viser også live lokal trafikinformation og kan redigeres for i stedet at vise et skøn over, hvor lang tid det vil tage at køre hjem fra din nuværende placering, eller hurtigt finde nærliggende destinationer som restauranter og tankstationer.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Lars Nielsen

Lars Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk