Dolby partnerskab lover mere fordybende billyd

Dolby partnerskab lover mere fordybende billyd. Foto: Shutterstock

Dirac vil hjælpe med at bringe Atmos og lyd af højere kvalitet til flere biler.

Du behøver muligvis ikke købe en Lucid Air eller en Mercedes for at lytte til fed og rumlig lyd i din bil. Dolby og det svenske firma Dirac samarbejder om at udvikle mere fordybende lydteknologi i bilen.

Partnerskabet smelter Diracs optimeringsalgoritmer sammen med Dolby Atmos-understøttelse for at levere 3D-lyd samt forbedre lydkvaliteten over hele linjen. Kombinationen kan kompensere for dårlig kabineakustik (såsom reflekterende overflader og akavet højttalerplacering), mens den lover avanceret lydopsætning, der normalt er forbeholdt hjemmebiografer.

Stadig på demo-stadiet

De to firmaer viser deres teamwork frem i demo-biler, men du skal muligvis vente et stykke tid for at høre det i et køretøj, du kan køre i. Den første bil, der drager fordel af Dolby- og Dirac-teknologien, er Nio ET7. Den elektriske sedan kommer først til Europa senere i år, og det kinesiske mærke har endnu ikke forpligtet sig til en nordamerikansk udvidelse.

Alligevel kan bestræbelserne gå et stykke vej mod at demokratisere Atmos og billyd af høj kvalitet. Du behøver måske ikke at købe en luksusbil (eller en dyr tilvalgspakke) for at lytte til rumlig lyd eller på anden måde nyde den kvalitet, du normalt får derhjemme. Lydydelse kan være et særligt stærkt salgsargument, da selvkørende biler bliver fremtrædende. Hvis din bil skal være en lounge på hjul, vil du sandsynligvis have højttalersystemet til at matche.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Lars Nielsen

Lars Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk