Brug ikke Chromes og Edges forbedrede stavekontrolfunktioner

Foto: Shutterstock.

Google Chrome og Microsoft Edge inkluderer muligheder for at forbedre grundlæggende stavekontrol i webbrowsere.

 

Den forbedrede stavekontrol i Chrome og Microsoft-editoren i Microsoft Edge er designet til at forbedre stavekontrollen yderligere, men de videresender også næsten alt, hvad brugerne skriver i felter, til virksomhedens servere.

Chrome-brugere kan finde en avanceret stavekontrol på siden med sprogindstillinger. Du kan få adgang til det ved at indlæse chrome://settings/languages ​​i din browsers adresse linje eller ved at vælge Menu > Indstillinger > Sprog.

Når det er aktiveret, bruger Chrome den samme stavekontrol som Google Søgning. Google bemærker, at enhver tekst, der indtastes af brugeren efter aktivering af funktionen, vil blive sendt til Google. På samme måde, hvis en bruger aktiverer sin Microsoft Notesblok i Edge-browseren, vil det forbedre stavekontrollen, men alle data, som brugeren indtaster, vil derefter blive sendt til Microsoft.

Microsoft nævner ikke, at de indtastede data sendes til virksomhedens servere, når Microsoft Notesblok aktiveres.

Alle oplysninger sendes til Google

Josh Summitt offentliggjorde sine resultater om den udvidede stavekontrols muligheder på otto-js corporate blog.

Summitt fandt ud af, at med avanceret stavekontrol aktiveret, sendte browseren automatisk næsten alle indtastede data. Dette omfattede ikke kun hans brugernavn, hans e-mailadresse, men også alle de oplysninger, der blev indtastet i kommentarer og formularer. Adgangskoder sendes ikke som standard, men sendes automatisk, når brugere bruger indstillingen Vis adgangskode på webstedet. Adgangskoden sendes derefter sammen med andre oplysninger til en tredje parts server.

Et klik er påkrævet for at aktivere avancerede funktioner. Google giver brugeren besked om at sende indtastede data, men Microsoft giver ikke Edge besked. Summitt sagde hjemmebrugere og organisationer er lige berørt. En corny video viser, hvordan en organisation utilsigtet kan dele oplysninger om en virksomheds cloud-infrastruktur, herunder servere, databaser, e-mail-konti og adgangskodeadministratorer, med Google og Microsoft.

Chrome- og Edge-brugere bør sikre, at avancerede funktioner ikke er aktiveret i deres browser. Det er uklart, hvordan dataene behandles, bruges og opbevares.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Jonas Hansen

Jonas Hansen

Sportsjournalist ved Newstimes.dk