Apples MacBook Pro M2 basismodel har langsommere SSD-hastigheder end M1-forgængeren

MacBook Pro. Foto: Shutterstock

Det er værd at vente på MacBook Air, hvis du bekymrer dig om SSD-hastigheder.

Apples nye 13-tommer MacBook Pro M2-basismodel ser ud til at have langsommere SSD-hastigheder end sin M1-forgænger. MacRumors rapporterer, at YouTubers Max Tech og Created Tech begge har testet 256GB basis M2-modellen og opdaget, at SSD’ens læsehastigheder er omkring 50 procent langsommere end M1 MacBook Pro med 256GB lagerplads. Skrivehastigheder er angiveligt omkring 30 procent langsommere.

Testen blev afsluttet ved hjælp af Blackmagics Disk Speed Test-app, og Max Tech adskilte endda den 13-tommer M2 MacBook Pro og fandt ud af, at Apple kun bruger en enkelt NAND-flash-lagringschip. M1 MacBook Pro bruger to 128 GB NAND-chips, og flere chips kan aktivere hurtigere SSD-hastigheder parallelt.

Andre 13-tommer M2 MacBook Pro-modeller med større SSD-lagerplads ser ikke ud til at lide under langsommere SSD-hastigheder. En anden YouTuber med en 512GB M2-model kørte tests og fandt lignende hastigheder som M1-versionen, og de fleste anmeldere var seedet med hurtige 1TB-modeller og fandt ingen hastighedsproblemer.

Hvis SSD-hastigheder er et problem for dig på den grundlæggende 13-tommer MacBook Pro, bliver du nødt til at skaffe ekstra 1.400 kr for den hurtigere 512GB-model. Men hvis du er villig til at gøre det, vil du måske vente og se, hvad der er inde i den nye MacBook Air. Basismodellen vil blive prissat lidt mindre til 8.500 kr, men hvis den har langsommere SSD-hastigheder, så er der en identisk prissat 512GB model til 10.550 kr, der formentlig vil have de to NAND-chips.

I modsætning til M2 MacBook Pro får M2 MacBook Air også et stort redesign – inklusive nye farver, en større skærm, et 1080p webcam og MagSafe-opladning.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Lars Nielsen

Lars Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk