Apple sikkerhedsfejl kan lade hackere styre iPhones, iPads og Macs

Foto: Shutterstock.

Apple advarer om betydelige beskyttelsesfejl for iPhones, iPads og Macs, der kan tillade hackere at manipulere gadgets og lade enhederne blive “aktivt udnyttet”.

 

Apple opfordrer i en hidtil uset indrømmelse de kunder, der benytter sig af firmaets sikkerhedsforanstaltninger, til at opdatere deres gadgets så hurtigt som muligt

Apple droppede onsdag opdateringer af wonder-softwareprogram for at genoprette de dominerende beskyttelsessårbarheder, som kan tillade hackere at manipulere kundernes gadgets.

Der blev lavet opdateringer til berørte gadgets, som består af iPhone 6s og nyere modeller, alle iPad Pro-modeller, iPad Air 2 og nyere, iPad fifth-teknologien og senere, iPad Mini 4 og nyere, iPod contact 7. teknologi og Mac-computersystemer, der anvender macOS Monterey.

Sikkerhedsspecialister har rådet berørte kunder til at udskifte softwareprogram hurtigt som en måde at genoprette fejlen og stabilisere deres gadgets.

For at erstatte softwareprogram på en iPhone, iPad eller iPod-kontakt – både iOS 15.6.1 eller iPadOS 15.6.1 – skal man gå ind i “Indstillinger”, trykke på “Generelt” og derefter “Softwareopdatering” og “Download og installer”.

For at erstatte en Mac, der arbejder med macOS Monterey, skal man gå videre til “Systemindstillinger” og derefter “Softwareopdatering” og trykke på “Opdater nu” eller “Opgrader nu.”

Apple afslørede ikke, hvor mange mennesker der var ramt af sårbarhederne, men påpegede risikoen for, at mange kunne blive “aktivt udnyttet.”

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk