Apple og Google bedt om at forbyde TikTok på deres platforme

TikTok kan udgøre sikerhedsrisiko på Google og Apple platforme. Foto: Shutterstock

TikTok kan ikke tage en pause fra kritik på det seneste. Efter nyheder brød ud om brud på databeskyttelse af brugere i USA, har det været på dybt vand. 

US Federal Communications Commission (FCC) kommissær, Brendan Carr, har nu skrevet til Apple og Google og bedt dem om at forbyde Tiktok på deres platforme, da det kan lække følsomme brugerdata til Beijing.

Carr udtalte, at omkring 19 millioner brugere havde downloadet Tiktok i USA i blot første kvartal af 2022, hvilket betyder, at det gemmer data om en ganske betydelig befolkning i USA. “Det er klart, at TikTok udgør en uacceptabel sikkerhedsrisiko på grund af dets omfattende dataindsamling, der kombineres med Beijings tilsyneladende ukontrollerede adgang til de følsomme data”, sagde Carr. Han bad derefter både Google og Apple om at fjerne TikTok fra deres app-butikker, fordi de ikke fulgte reglerne.

Carr foreslog også, at TikTok blot er en social medieapplikation til deling af memes og indhold er en facade. Han hævdede, at det faktisk er et “sofistikeret overvågningsværktøj, der høster omfattende mængder af personlige og følsomme data.” Han fortsatte med at nævne, hvordan andre lande eller organisationer forbød TikTok som Indien i 2020 og det amerikanske militær. Faktisk forsøgte selv den tidligere amerikanske præsident Donald Trump også at forbyde TikTok .

Mens Tiktok allerede har annonceret, at det flytter brugerdata til Oracle Cloud Infrastructure med servere hostet i USA og Singapore, argumenterer Carr for, at dette ikke pacificerer hans bekymringer, fordi de ikke forhindrer data i at blive tilgået af Beijing.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Per Draker

Per Draker

Ansvarshavende redaktør/Journalist på Newstimes.dk