Apple forventer at flytte 25 % af al iPhone-produktion til Indien i 2025

Foto: Shutterstock

Apple vil flytte 25 % af sin iPhone-produktionslinje til Indien i 2025 grundet stigende geopolitiske spændinger og strenge COVID-19-lockdowns i Kina.

 

Apple producerer i øjeblikket visse iPhone‌-modeller i Indien, herunder iPhone 13 og snart iPhone 14. Apples forsyningskæde er fortsat stærkt koncentreret i Kina, men virksomheden har gjort en indsats for at flytte leverandører og produktionslinjer andre steder hen.

JP Morgan-analytikere mener, at 5 % af ‌iPhone 14‌-produktionen i slutningen af 2022 vil  blive flyttet til Indien, med et betydeligt skift, der finder sted tre år senere. Ud over at flytte 25 % af ‌iPhone‌-produktionen til Indien inden 2025, forventer analytikerne, at Apple flytter 25 % af andre produktlinjer uden for Kina, herunder AirPods, Mac, Apple Watch og iPad.

Apple-leverandører, herunder Foxconn, har investeret massivt i Indien med forsyningskædeinfrastruktur, fabrikker og træning i de sidste mange år. Apple forventes at begynde produktionen af ‌iPhone 14‌-modeller i Indien i de kommende uger, men virksomhedens høje prioritet på hemmeligholdelse har angiveligt kompliceret planerne.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Lars Nielsen

Lars Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk