US Open: Matt Fitzpatrick og Will Zalatoris fører, mens McIlroy hænger på

Matt Fitzpatrick dominerer US Open. Foto: Shutterstock

Mandag morgen kunne der være planer om en Matt Fitzpatrick-statue i Brookline. Succes i både det amerikanske amatørmesterskab og US Open i Country Club, som nu er inden for Fitzpatricks rækkevidde, ville være noget af en bedrift.

Fitzpatrick, der overlevede en turbulent søndag ved sidste måneds amerikanske PGA-mesterskab, er varm i jagten på ære på sin næste store start. Yorkshiremanden, hvis amatørsejr kom på dette berømte spillested i 2013, starter dag fire med uafgjort førende.

På fire under par har Fitzpatrick selskab af Will Zalatoris. Historien favoriserer Fitzpatrick. US Open golf 2022: tredje runde – som det skete Til hans ære talte Fitzpatrick selvsikkert om virkningen for ni år siden.

“Jeg tror bestemt, det giver mig en fordel i forhold til de andre, ja,” sagde han. “Det tror jeg virkelig på. Det er et rigtigt, selvfølgelig, positivt øjeblik i min karriere. Det kickstartede mig på en måde.

Får større og større selvtillid

“At vende tilbage hertil og spille så godt igen, det giver mig bare lidt selvtillid runde for runde.” Jon Rahm havde nået 18. tee på fem under par. Bunkerproblemer – og en dobbelt bogey – fulgte. Den forsvarende mesters en-over-par 71 betyder, at han er en smule efter den førende duo.

Zalatoris var endnu tættere end Fitzpatrick på en amerikansk PGA-sejr, efter at have tabt i slutspillet på Southern Hills til Justin Thomas.  67 slag til Zalatoris var præstationen på dag tre. Mærkeligt nok har den 25-årige fem top-10-placeringer i syv store starter, men har endnu ikke vundet en mainstream-turnering.

“Det amerikanske PGA gav mig en masse tro og tillid til, at jeg hører til i denne situation,” sagde Zalatoris. »Der er forskel på at tænke det og så faktisk være i situationen og tro på det. Så det tror jeg nok er den største ændring. Den amerikanske PGA fik mig virkelig til at føle, at jeg kan være en af ​​verdensklassespillerne.”

Rory McIlroys 73’er efterlod ham tre fra føringen og derfor stadig meget i kontakt. Den vilde struktur i US Open blev understreget af Scottie Scheffler, der slog en eagle på 8., hvilket gav ham en to-skuds føring på seks under. Ved 15. tee var verdens nr. 1 minus et.

Scheffler lukkede på to under efter en 71. Adam Hadwin og Keegan Bradley er på samme score. Frustrationerne forbundet med et typisk voldsomt US Open-setup blev legemliggjort af Thomas´ opførsel. Den amerikanske PGA-mesters bold kom til at hvile centimeter fra et dræn midt på 4. fairway. Thomas ville have fået fri aflastning, hvis afløbet forstyrrede hans holdning eller svinglinjen; en dommer fastslog, at ingen af ​​dem var gældende.

Thomas: Mange andre ville lyve

Thomas gjorde sin ærgrelse helt tydelig, mens han kastede tvivl om, hvor mange af hans professionelle kolleger ville have opført sig, hvis de blev placeret i den samme situation.

“Det er det, der pisser mig af,” sagde Thomas til sin caddie, Jim “Bones” Mackay. “Så mange andre mennesker ville lyve om at være i stand til at ramme det, men det er ligesom: ‘Jeg vil ikke ramme det.’ Det er fandme noget lort, mand.”

Thomas smed sin kølle væk for en god ordens skyld. Efter at have skrevet under på en 72, som efterlod ham på plus tre, uddybede Thomas situationen. “For mig var det omkring et dræn, og meget tydeligt sad min holdning og min bold anderledes, end den ville være, hvis det dræn ikke var der,” sagde han.

“Jeg kontaktede en official for at få en afgørelse om det, og i spillets ånd ville jeg ikke ramme hullet. Jeg følte, at jeg meget nemt kunne have fortalt hende, at jeg skulle få et frit fald, men det var jeg ikke. “Det er uheldigt, for det var et fantastisk drive, og jeg havde en pitching wedge i mine hænder. Jeg kunne kun slå bolden 100 yards. Jeg mener, det er meget tydeligt, at min holdning og hvor min bold var blev ændret og sad dårligt på grund af det dræn, men jeg fik ikke et fald fra det. Sådan er det bare. Du skal kunne ramme afløbet for at få et fald.”

Ingen undtagelse fra reglerne

I en erklæring sagde United States Golf Association:  “Under diskussionen blev Justin spurgt, om drænet ville forstyrre hans sving, hvilket han svarede, at det ikke var. Fordi der ikke var nogen forstyrrelse fra afløbet, fik Justin ikke aflastning. Regel 16.1a(1) siger, at interferens fra en ubevægelig forhindring eksisterer, når bolden rører ved eller er i eller på forhindringen, eller forhindringen fysisk forstyrrer spillerens område med tilsigtet stilling eller område med tilsigtet sving. Reglen fortsætter med at fastslå, at hvis forhindringen er tæt nok til at distrahere spilleren, men ikke på anden måde forstyrrer, er der ingen undtagelse fra reglen.”

Thomas vil ikke føle, at han er helt uden håb om at gøre krav på back-to-back majors. Justin Roses løb ser ud til at køre næsten efter en 74’er, der har bragt ham tilbage til plus fem. Brooks Koepkas 75 betyder, at han har matchet Roses 54-hullers total.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Per Draker

Per Draker

Ansvarshavende redaktør/Journalist på Newstimes.dk