Tour de France-stjerne fejrer etapesejr, men finder ud af, at han blev nummer to

Foto: Shutterstock.

Belgiske Wout van Aert sluttede en lang sejrstørke ved tirsdag at vinde fjerde etape af Tour de France og udvide sin samlede føring i suveræn stil.

 

Efter at være blevet nummer to på hver af de første tre etaper i Danmark, smagte Jumbo-Visma-manden endelig sejren, da han krydsede målstregen i Calais otte sekunder foran den hurtigt lukkede peloton.

Van Aerts bedrift var en sjælden genial handling, der vil leve længe i hukommelsen og opvejer skuffelsen over hans tre snævre nederlag.

“Det virker næsten umuligt, trøjen gav mig vinger,” sagde Van Aert.

“Men vi planlagde det, både for GC og den grønne trøje, der var 50 point i dag,” sagde den samlede leder, der også topper sprintstillingen.

“De siger tredje gang er lykkens gang, men for mig var det den fjerde.”

Der var ikke noget heldigt ved det.

Efter 160 km domineret af to udbrydere, lancerede Van Aerts Jumbo-hold og Adam Yates’ Ineos et voldsomt angreb på en kort, stejl stigning omkring 10 km fra målstregen.

Klædt i sit lysende gule outfit som løbsleder krydsede Van Aert toppen først og alene efter et ubarmhjertigt ryk op ad stigningen.

Derefter kørte han over de sidste 8 km med hastigheder op til 55 km/t, mens han viftede med armene i en falsk flyvning ved mål.

“Dette er et enestående, et virkelig specielt øjeblik,” sagde Van Aert.

Jasper Philipsen vandt massespurten

Bag ham vandt Alpecin-rytteren Jasper Philipsen en massespurt for andenpladsen og fejrede kort i troen på, at han havde vundet etapen.

“Det er en skam for Philipsen, vi skal ikke grine af ham,” sagde Van Aert. Philipsen fandt hurtigt ud af den smertefulde sandhed.

“Jeg troede, jeg havde vundet i omkring fem sekunder. Det vil se sjovt ud at se replays i de kommende år,” sagde han.

“Vi var et godt stykke bagud på bakken, og jeg så dem ikke slippe væk,” forklarede han.

“Jeg fejrede, og nu skammer jeg mig.”

Van Aert fører etape-vinderen Yves Lampaert med 25 sek. i den samlede stilling, mens den forsvarende mester Tadej Pogacar er tredje på 32 sek.

Han beholdt også den bedste unge rytters hvide trøje.

“Hvis jeg kunne tage det gule i morgen, ville jeg ikke sige nej,” sagde den 23-årige slovener, der kører for Team UAE Emirates.

Jumboparret Jonas Vingegaard og Primoz Roglic er sjette og syvende på henholdsvis 38 sek og 40 sek.

“Jeg ser frem til at hjælpe Primoz og Jonas i morgen på brosten,” sagde Van Aert om etape fem.

Ineos-trioen Yates, Tom Pidcock og Geraint Thomas lurer blot et par sekunder efter Jumbo-mændene.

Danskeren Magnus Cort Nielsen viste sine evner på den første dag i Frankrig, efter at han stod frem som helt i det danske Grand Depart, der tog klatrepointtrøjen.

Han vandt igen de fleste af klatrepointene og forbliver i toppen af ​​King of the Mountains-stillingen.

Hans flugtkammerat, Anthony Perez fra Cofidis, overlevede Cort Nielsen over marsken, over kanalerne og maleriske landsbyer, da feltet lukkede ind og blev tildelt prisen for dagens mest aggressive tur.

Mange fans holdt skilte op med ønske om tillykke med fødselsdagen til den belgiske rytter Philippe Gilbert, da han fyldte 40.

“Hvis du havde fortalt mig, at jeg stadig ville være her for 10 år siden, ville jeg aldrig have troet det,” sagde Gilbert.

Onsdagens etape er et knoglerystende løb på 157 km fra Lille til Arenberg med 20 km brostensbelagte mineveje og vil også passe til allrounderen Van Aert.

Etapen kan blive afgørende for den samlede stilling mellem GC-udfordrerne.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk