Tennislegenden Margaret Court angriber Serena Williams

Serena Williams. Foto: Shutterstock.

Serena Williams er blevet fejret bredt som den største nogensinde efter sin pensionering, men den 24-dobbelte Grand Slam-vinder Margaret Court har angrebet Williams’ GOAT-status.

 

Margaret Court har rettet skytset mod Serena Williams efter hendes pensionering fra tennis efter at være blevet elimineret fra US Open i tredje runde.

Court har flest Grand Slam-single titelsejre i kvindetennis historie med 24, mens Williams trækker sig med 23 sejre.

Men i en udtalelse forud for US Open sagde Williams, at hun “allerede havde slået rekorden” for flest Grand Slam-titelsejre, idet 13 af Courts sejre fandt sted før den “åbne æra”, hvor professionelle spillere ikke fik lov til at konkurrere sammen med amatører i Grand Slams.

Nu har Court i et interview med Telegraph kritiseret Williams sportsånd efter hendes nederlag til Ajla Tomljanovic, som afsluttede hendes US Open-deltagelse.

“Serena, jeg har beundret hende som spiller, men jeg tror ikke, hun nogensinde har beundret mig,” sagde Court.

“Jeg hadede, når Williams holdt op med at nævne sin modstander, når hun talte. Vi blev lært at respektere vores modstandere. Jeg prøvede, men Ajra spillede bare en lille smule bedre.”

Williams sagde om Court i et interview med Vogue i sidste måned: Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at jeg ikke ville have den plade. Men jeg tænker ikke på hende hver dag.

Court uenig i Serenas titel som GOAT

“Som jeg ser det, burde jeg have lavet 30+ Grand Slam. Efter jeg kom tilbage fra fødslen, havde jeg en chance. Jeg gik fra et kejsersnit til en lungeemboli til en Grand Slam-finale. Jeg spillede, mens jeg oplevede fødselsdepression.”

“Men jeg nåede det ikke. Jeg burde, jeg kunne, jeg viste ikke, hvad jeg skulle være eller kunne være. Men jeg har været ude 23 gange, og det er okay. Faktisk er det en anomali.”

Court er blevet en kontroversiel skikkelse i tennis på grund af hendes modstand mod ægteskab af samme køn og for åbenhjertigt at have støttet Sydafrikas apartheidregime i 1970’erne.

Som svar på at hun blev hyldet bredt som en GOAT, efter at Williams trak sig fra U.S. Open, sagde Court:

“Selena spillede syv år mere, end jeg gjorde.”

” Jeg glemte, hvad jeg gjorde. Ligesom Ash Barty gik hun på pension som 25-årig, fordi hun troede, at hun aldrig ville vende tilbage til tennis. Jeg blev gift, fik børn og havde derefter et fantastisk år med at vinde 24 ud af 25 turneringer.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Jonas Hansen

Jonas Hansen

Sportsjournalist ved Newstimes.dk