Sergio Perez kritiserer forslag til chaufførers lønloft efter rædselsulykken med Zhou

Perez kritiserer forslag til chaufførens lønloft efter rædselsulykken med Zhou. Foto: Shutterstock.

Sergio Perez endte det britiske Grand Prix som nummer to efter løbsvinderen Carlos Sainz.

 

Sergio Perez er imod, at nogen fortæller Formel 1-kørere, hvor meget de er værd, efter at Zhou Guanyu var heldig at undslippe sin forfærdelige ulykke ved det britiske grandprix sidste weekend.

George Russell og Pierre Gasly fik kontakt fra starten, og sendte Mercedes’en ind i ryggen på Zhou og fik den kinesiske chauffør til at vende på hovedet, da han skyndte sig mod barrieren.

Alfa Romeo’en gravede ned i grusrabatten, blev kastet op og over barrieren og ramte hegnet bagved.

Heldigvis var Zhou og tilskuerne på Abbey-tribunen alle uskadte, men det var en grim kollision, der tjente som endnu en skarp påmindelse om de farer, kørerne udsætter sig selv for, når de kører racerløb.

Derfor mener Perez ikke, at det er rimeligt at sætte en pris på chaufførernes liv, med tanker om chaufførernes lønloft, der i øjeblikket cirkulerer.

“Når man hører folkeeventyr om at sætte et loft over chaufførernes løn, er det os, der tager risikoen derude, og giver et show, så jeg synes ikke, det er en god ting at tale om det i sporten fremad. ,”sagde han.

“Jeg vidste, at der var en ulykke, men jeg var tilbage i garagen, hvor jeg så på fjernsynet, at de viste ulykken, og jeg var chokeret.

“Det er svært at se det og prøve at slette det fra dit sind og prøve at fokusere på det, du skal gøre.”

Holdkammeraten Max Verstappen var også stærkt imod ideen, da den dukkede op ved Aserbajdsjans Grand Prix for et par løb siden.

“Jeg tror i øjeblikket, at F1 bliver mere og mere populær,” gentog han.

Alle nyder godt af det, så hvorfor skal chaufførerne med deres IP-rettigheder og det hele have et loft? Vi leverer faktisk showet og sætter vores liv på spil, så for mig er det helt forkert.”

Zhou bekræftet uskadt

Efter sin ulykke på Silverstone takkede Zhou løbsledelsen og det medicinske team for at sikre sig, at han blev fjernet sikkert fra sin bil og bragt ind i ambulancen, før han bekræftede, at han er uskadt.

“Det var en alvorlig ulykke, og jeg er glad for, at jeg er okay,” sagde han. 

“Løbsledelsen og det medicinske team på banen var fantastiske med deres hurtige respons, og jeg skylder også min tak til FIA og Formel 1 for alt det arbejde, de har udført og bliver ved med at gøre, for at forbedre sikkerheden i vores biler .”

Williams’ Alex Albon blev også kørt på hospitalet til kontrol, efter at han slog ind i betonbarrieren på indersiden af ​​Abbey, mens han bremsede for at undgå ulykken foran ham.

Det sendte Sebastian Vettel ind i ryggen på ham, og han kørte tilbage over banen og ind på Esteban Ocons sti, før den thailandsk-britiske chauffør derefter fik kontakt med Yuki Tsunoda.

Albon blev senere udskrevet fra Coventry-hospitalet, og både han og Zhou har erklæret, at de har til hensigt at være i stand til  at køre i det østrigske Grand Prix denne weekend.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk