Quintana frataget Tour-resultater efter positive dopingtest

Foto: Shutterstock.

Den columbianske cykelstjerne Nairo Quintana, der kører for Arkea-Samsic, har fået annulleret sine resultater fra dette års Tour de France, efter at to dopingtest fra Touren har vist spor af det bandlyste lægemiddel Tramador.

 

-Prøverne blev taget henholdsvis den 8. og 13 juli.

Resultatet af de to test betyder, at han bliver frataget sin samlede sjetteplads i løbet. Dsuden annulleres hans andenplads på løbets 11. etape. I øvrigt en etape, der blev vundet af danske Jonas Vingegaard.

Ifølge UCI har Quintana mulighed for inden for ti dage at appellere afgørelsen.

Tramadol er et smertestillende lægemiddel. Det er ikke i sig selv præstationsfremmede, men har optrådt på UCI´s forbudte liste siden 2019 med det formål at beskytte rytterne i feltet. Midlet har nemlig en sløvende effekt, der kan medføre øget risiko for styrt.

Der er ikke tale om et egentligt brud på antidopingreglerne, og derfor bliver Quintana ifølge UCI ikke udelukket fra at køre cykelløb. Han forventes således at stille til start i Vuelta a Espana, der begynder fredag.

Hvis columbianeren igen testes positiv for Tramadol under konkurrence, risikerer han dog en karantæne.Den 32-årige cykelrytter, der især er kendt for sin styrke i bjergene, har i sin karriere opnået 51 professionelle sejre.

Quintana vandt Giroen i 2014, mens han i 2016 snuppede den samlede sejr i Vueltaen.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Per Draker

Per Draker

Ansvarshavende redaktør/Journalist på Newstimes.dk