Natela Dzalamidze skifter nationalitet for at undgå Wimbledon-forbud

Natela Dzalamidze skifter statsborgerskab. Foto: Shutterstock

Den russisk-fødte tennisspiller Natela Dzalamidze har skiftet nationalitet til georgisk for at undgå det forbud, Wimbledon har pålagt alle russiske spillere efter landets invasion af Ukraine.

Doublespecialisten, rangeret som nr. 43 i verden, er nu officielt opført som havende georgisk nationalitet på WTA-hjemmesiden og er berettiget til at konkurrere med double-partneren Aleksandra Krunić fra Serbien, når Wimbledon går i gang den 27. juni.

Efter at Wimbledon annoncerede forbuddet mod alle russiske og hviderussiske atleter tilbage i april, reagerede ATP og WTA ved at fjerne alle ranglistepoint, som spillere ellers ville have tjent for deres præstationer i All England Club.

Nogle af tennisens største stjerner, herunder mændenes verdens nr. 1 Daniil Medvedev og kvindernes verdens nr. 6 Aryna Sabalenka, vil ikke konkurrere ved SW19.

I en erklæring offentliggjort af The Times sagde en talsmand for Wimbledon, at de ikke var i stand til at stoppe Dzalamidze, der konkurrerede under det neutrale flag ved French Open, i at ændre sin nationalitet.

Forbud har splittet tennisverdenen

“Spillernationalitet, defineret som det flag, de spiller under ved professionelle begivenheder, er en aftalt proces, der er styret af Tours og ITF,” sagde talsmanden.

Forbuddet mod russiske og hviderussiske spillere har splittet tennisverdenen, og i sidste uge meddelte US Open, at det ikke ville følge Wimbledons eksempel senere på året, hvor spillere fra begge lande er berettiget til at konkurrere under et neutralt flag.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Per Draker

Per Draker

Ansvarshavende redaktør/Journalist på Newstimes.dk