Mo Farah bragt til Storbritannien ved at bruge et andet barns navn

Mohamed Farah Foto: Shutterstock.

Den firedobbelte olympiske mester Mo Farah har afsløret, at han blev bragt ulovligt til Storbritannien fra Djibouti under navnet på et andet barn.

 

“Sandheden er, at jeg ikke er den, du tror, ​​jeg er,” sagde den 39-årige Farah til BBC i en dokumentarfilm kaldet ‘The Real Mo Farah’.

Farah, som blev den første britiske atlet til at vinde fire olympiske guldmedaljer, sagde, at hans børn har motiveret ham til at være sandfærdig om sin fortid.

“Den virkelige historie er, at jeg blev født i Somaliland, nord for Somalia som Hussein Abdi Kahin,” sagde han til BBC. “På trods af, hvad jeg har sagt tidligere, har mine forældre aldrig boet i Storbritannien.

“Da jeg var fire, blev min far dræbt i borgerkrigen. Du ved, at vi som familie blev splittet fra hinanden. Jeg blev adskilt fra min mor, og jeg blev ulovligt bragt til Storbritannien under navnet på et andet barn ved navn Mohamed Farah.”

Under dokumentaren sagde Farah, at han troede, han skulle til Europa for at bo hos slægtninge, og huskede, at han i niårsalderen havde gennemgået en britisk paskontrol under dække af Mohamed efter at have rejst med en kvinde, han ikke kendte i forvejen.

“Jeg havde alle kontaktoplysningerne til min slægtning, og da vi kom til hendes hus, tog damen der sig af ​​mig og lige foran mig flåede hun oplysningerne i stykker og smed dem i skraldespanden, og i det øjeblik vidste jeg, at jeg var i problemer, ” fortalte Farah.

Atleten rejste tilbage til sit barndomshjem i det vestlige London og genkaldte sig “ikke store minder”, hvor han ikke blev behandlet som en del af familien.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk