Lewis Hamilton opfordret til at trække sig fra Formel 1 af mesteren Jackie Stewart

Bør Lewis Hamilton trække sig tilbage? Det mener tidligere verdensmester Jackie Stewart. Foto: Shutterstock

Lewis Hamilton er blevet bedt om at trække sig fra Formel 1 af den dobbelte verdensmester Jackie Stewart, som siger, at Mercedes-køreren ikke skal udsætte sig selv for ‘smerten’ ved at fortsætte uden at være i stand til at vinde.

Den syvdobbelte verdensmester Hamilton er den mest succesrige kører i sportens historie og havde som mål at udfordre om en rekordstor ottende titel i 2022 efter at have gået glip af sidste sæsons krone til Max Verstappen under kontroversielle omstændigheder ved Abu Dhabi Grand. Prix.

Hidtil i denne sæson har Hamiltons bedste resultater dog været tredjepladsen i Bahrain i Canada, hvor Mercedes ikke var i stand til at udfordre frontløberne Red Bull og Ferrari om løbssejre. Den 37-årige ligger på sjettepladsen i kørernes stilling, 98 point efter førende Verstappen, og har brug for, at Mercedes producerer en markant forbedret bil i 2023, hvis han igen skal være i stand til at konkurrere i toppen.

Efter furore over Abu Dhabi-løbet i december, overvejede Hamilton, om han overhovedet skulle vende tilbage til F1, og nu siger Stewart, at den Stevenage-fødte stjerne burde gå videre fra racerløb og tage en af ​​sine andre passioner professionelt op

Bør trække sig efter sæsonen

‘Det er på tide, at han [går på pension],’ sagde Stewart, 83. ‘Han har musik, han har kultur, han elsker tøj, og kludehandelen ville være absolut passende for ham. Jeg er sikker på, at han vil få stor succes, fordi han har tjent en enorm mængde penge – med rette, fordi han har været den bedste i sin tid.’

Stewart vurderer Hamilton som en af ​​de bedste favoritkørere, der nogensinde har kørt i F1, men siger, at det ville være bedre for ham at trække sig tilbage i slutningen af ​​den nuværende sæson end at fortsætte, hvis han ikke er i stand til at udfordre om yderligere mesterskaber.

“Lewis er i den gruppe af Ayrton Sennas og Alain Prosts – eller endda Jackie Stewarts måske,” sagde Stewart til Convex Conversation-podcasten. »Det er ærgerligt, at han ikke [trækker sig] på toppen, men jeg tror ikke, det kommer til at ske nu.

»Men ikke desto mindre er det klogere at stoppe end at gå igennem al smerten ved ikke at kunne gøre det, man gjorde før. Han har båret sporten godt. Jeg kunne godt tænke mig at se ham træde tilbage nu.’

2022 F1-kampagnen fortsætter med det britiske Grand Prix på Silverstone i weekenden 1.-3. jul

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Per Draker

Per Draker

Ansvarshavende redaktør/Journalist på Newstimes.dk