Kevin Magnussen starter som nummer 16 på Monza

Foto: Shutterstock.

Kevin Magnussen havde en svær kvalifikation forud for søndagens grandprix på Monza-banen i Italien, hvor han og hans teamkammerat Mick Schumacher sluttede sidst.

 
Forud for kvalifikationen havde Magnussen fået en straf på 15 pladser på start-gridden. Men danskeren rykker lidt frem i startrækkerne, fordi tre andre kørere også havde fået straffe og derfor skal starte bagerst.

I alt havde ni kørere på forhånd fået en straf. Kampen om pole-position blev dog ikke påvirket heraf, idet Charles Leclerc var hurtigste mand i sin Ferrari.

Max Verstappen, der fører i VM-stillingen, sluttede kvalifikationen som toer, men rykkes fem pladser tilbage som nummer syv, da han var iblandt de ni kørere, der havde modtaget en straf på forhånd.

De næste tre placerede kørere i kvalifikationen var også ramt af straffe. Derfor starter George Russell i Mercedes trods en sjetteplads i kvalifikationen som nummer to efterfulgt af Ricciardo. Pierre Gasly og Fernando Alonso

I kvalifikationen var som nævnt kun Mick Schumacher dårligere placeret end Kevin Magnussen, der derfor starter som nummer 16 foran Schumacher. Lewis Hamilton (Mercedes), Carlos Sainz (Ferrari) og Yuki Tsuounda (AlphaTauri) får de tre bageste pladser.

De mange straffe blev for de fleste køreres vedkommende uddelt, fordi de har skiftet dele på bilen. Det er imod reglementet, og derfor får de en straf på deres startplacering.

Trods den sløje kvalifikation tror Kevin Magnussen på forbedring af sin placering under søndagens grandprix. Det siger han til Ekstra Bladet.

– Jeg tror, at vi har en hurtigere og mere konkurrencedygtig bil i løbet sammenlignet med tidtagningen, lyder det fra Magnussen, som dog erkender, at det bliver svært at hente point i søndagens løb

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Per Draker

Per Draker

Ansvarshavende redaktør/Journalist på Newstimes.dk