Frederik Vesti skal testkøre Hamiltons Formel 1-bil

Foto: Shutterstock.

Den danske racerkører, Frederik Vesti, får nu for første gang mulighed for at køre en rigtig Formel 1-bil, når han efter årets sidste grandprix i Abu Dhabi er udtaget til at teste den syvdobbelte verdensmester Lewis Hamiltons bil.

 

Frederik Vesti har været en del af Formel 1-holdet Mercedes’ juniorprogram siden foråret 2020, men det er første gang, han skal træde på speederen i en Formel 1-racer, og den 20-årige dansker kan slet ikke vente med at trykke sømmet i bund.

Det bliver virkelig fedt, og det største, der er sket i min karriere, fortæller Frederik Vesti til DR Sporten.

– Det er et kæmpe skridt i rejsen mod Formel 1, og et skridt, som alle drømmer om at tage, men som få får muligheden for.

Det primære formål med testen er at undersøge dækproducenten Pirellis dæk til den kommende Formel 1-sæson. Til testen må de enkelte hold stille med to biler, men den ene skal køres af en kører, der maksimalt har deltaget i to Formel 1-grandprixer.

Mercedes stiller med den nuværende grandprix-kører George Russell i den ene bil, og derfor er Lewis Hamiltons bil ledig.

Her kommer Frederik Vesti, der til daglig kører Formel 2, ind i billedet. Han vil kunne sammenligne sine evner direkte med Lewis Hamilton, idet der kun går to døgn fra grandprix-afslutningen, til testen finder sted den 22. november.

– Det er det, som gør det så specielt. Det er jo et stort pres, når man skal prøve at matche Hamiltons resultater fra den samme bane. Og det er selvfølgelig heller ikke målet, men Mercedes vil se gode tider og stabil kørsel, siger Frederik Vesti til DR Sporten

– Vi er ikke tæt på Formel 1, men første skridt er at sidde i en Formel 1-racer, og det skal jeg nu, tilføjer Frederik Vest.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Per Draker

Per Draker

Ansvarshavende redaktør/Journalist på Newstimes.dk