Ferrari i borgerkrig? Personalet nægtede at deltage i Sainz´ podieceremoni

Charles Leclerc og Carlos Sainz efter det britiske Grand Prix på Silverstone. Foto: Shutterstock

En gruppe af Scuderia Ferrari-medarbejdere nægtede oprindeligt at fejre Carlos Sainz’ første karrieresejr nogensinde på Silverstone, da frygten for en splid mellem ingeniørerne i Scuderias garage vokser.

 

Sainz klatrede til det øverste trin på podiet for første gang i sin Formel 1-karriere ved det britiske grandprix, men det skete på bekostning af hans holdkammerat Charles Leclerc, som endnu en gang satte spørgsmålstegn ved sit holds taktik.

Flere diskutable beslutninger fra Ferraris pit-væg så Leclercs løbsføring glide gennem fingrene på ham.

Efter at have forbudt deres Monagasquen-kører i at overhale Sainz tidligt i løbet, undlod Ferrari-ingeniører to gange at bringe Leclerc ned i pitten under en safetu car, hvilket efterlod ham prisgivet over for flokken bag ham på friske bløde dæk.

Sainz endte med at vinde løbet, mens Leclerc faldt til fjerdepladsen.

Tidligere Ferrari-pressechef Alberto Antonini mener nu, at der kan være alarmerende tegn i Scuderia-garagen. Ifølge en kilde, som Antonini har tillid til, mener den tidligere medarbejder, at en ubehagelig scene udspillede sig efter Sainz’ sejr.

“Jeg har fået at vide – og jeg stoler på kilden – om en uopbyggelig episode, der fandt sted i umiddelbar forlængelse af Silverstone-løbet ved vindergraven,” skrev Antonini på formulapassion.it.

“En del af Ferrari-personalet nægtede angiveligt, i det mindste oprindeligt, at deltage i podieceremonien og de rituelle billeder.”

Som tidligere medarbejder mener Antonini, at en smule rivalisering i garagen kan være sundt for holdet, men italieneren mener, at det tager det for langt, at nægte at deltage i podieceremonien.

“Hvis dette er sandt, som jeg frygter, er det ikke et godt tegn,” skrev han.

“Lidt sund rivalisering inde i garagen er fint, det er fint, at enhver mekaniker og enhver tekniker roder efter ‘sin’ chauffør, men den fælles interesse må være at sigte efter at vinde.

“Løbet og så selvfølgelig verdensmesterskabet.

Kritik fra Mercedes-boss

Siden dramaet i Silverstone blev Leclerc set i Monaco tirsdag aften, hvor han spiste middag med Ferrari-teamets rektor Mattia Binotto.

Mens Ferrari var i stand til at afslutte løbet med en kører på podiet, blev deres taktik hårdt kritiseret af Tifosi. Mercedes-boss Toto Wolffs påstande om, at Ferrari “slipper bolden” , ser ud til at have en vis vægt, da Ferrari ikke formåede at udnytte Max Verstappen, der blev nummer syv i Storbritannien.

Ferrari vil forsøge at spolere Red Bulls hjemmebaneløb, når de får deres næste chance for at minimere afstanden på 63 point mellem dem og mesterskabslederne, når Formel 1 skal til Red Bull Ring til det østrigske Grand Prix.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk