Eilish McColgan får marathondebut i London

Britisk rekordholder på halvmaraton løber 26,2 miles for første gang ved TCS London Marathon den 2. oktober.

 

Eilish McColgan får sin længe ventede marathon-debut i London den 2. oktober, hvor hun løber mod et verdensklassefelt rundt i de britiske hovedstads gader.

Den 31-årige skotte slog Paula Radcliffes britiske halvmarathonrekord på 66:47 den 19. februar efter at have løbet 66:26 ved Ras Al Khaimah og føler nu, at det er det rigtige tidspunkt at deltage i maraton.

Har McColgan andre rekorder?

Siden McColgan begyndte at konkurrere på landevejene har hun slået den britiske 5 km rekord, europæisk 10 km rekord og sat en britisk bedste over 10 miles.

I betragtning af hendes naturlige progression gennem de længere distancer på både bane og mark, var det altid et spørgsmål om ikke hvis, men hvornår McColgan tog 26,2 miles.

“Det kommer egentlig bare fra en selvtillidsside af tingene,” siger McColgan. “Jeg tror, jeg har vidst i meget lang tid, at det er her, min karriere ville gå. Jeg tror, at min mor og min far har vidst det endnu længere, end jeg har. Lige fra jeg var barn, sagde de altid, at maraton var den begivenhed, jeg ville ende med at vælge.

“Den måde, jeg er gået videre på gennem årene nu gennem distancerne, idet jeg har taget både 5 km og 10 km, kan jeg huske, at jeg tænkte: “Jeg vil aldrig nogensinde løbe et halvmaraton”. Og alligevel er jeg spændt nu. Jeg kunne ikke vente med at komme ud og køre mod nogle af de bedste atleter i verden.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Jonas Hansen

Jonas Hansen

Sportsjournalist ved Newstimes.dk