Clara Tauson ryger ud af Top 100 på WTA-verdensranglisten

Foto: Shutterstock.

Den danske kvindelige tennisspiller Clara Tauson er ikke længere at finde i top 100 på verdensranglisten, efter at hun i løbet af den seneste uge er faldet 40 pladser. På den opdaterede WTA-rangliste er hun nu nede som nummer 140.

 

Clara Tauson har været plaget af en række skader i løbet af sæsonen. Hun startede året blandt de 40 bedste.

– Det er selvfølgeligt et stort, men også et forventet fald ned ad ranglisten, som desværre er et resultat af en sæson med få sejre og især en trist lang periode med en drilsk rygskade, som har kostet masser af kampe på højt niveau for Tauson, siger TV 2 SPORTs tennisekspert Peter Bastiansen og fortsætter:

– Det er også et kostbart dyk på ranglisten, fordi det betyder, at hun ikke kan spille de store WTA-turneringer eller få direkte adgang til Grand Slam-turneringer som Australian Open i januar, når Tauson er endt nede på en plads som nummer 140.

2022-sæsonen startede ellers godt for Clara Tauson. Hun vandt flere kampe i Australien og slog blandt andet en top-10-spiller – Anett Kontaveit ved Australian Open i Melbourne i januar.

Men herefter opstod der problemer. Hun blev ramt af sygdom i Miami i marts, hvorefter hun fik en skade i ryggen, som har plaget hende i det meste af 2022.

Skaden tvangClara Tauson til et tidligt stop i Wimbledon-kampen mod Mai Hontama. Her måtte hun opgive at spille med rygsmerter efter kun fem partier på Wimbledons græs.

Har ikke spillet siden 12. september

19-årige Tauson har ikke spillet kamp siden 12. september, hvor hun med smerter i ryggen tabte til Beatrix Haddah Maia i sin første kamp i WTA-turneringen i Slovenien. Siden har Tauson meldt afbud til en række turneringer, mens hun har trænet i sin danske klub KB.

– Jeg har set hende træne for fuld kraft med trænere i KB, og det ser ud som om, at Tauson er ved at være i topform igen. Det er især vigtigt, at hun igen ligner den spiller, som vandt så mange flotte sejre sidste år, fordi det ser ikke ud til, at Clara Tauson har problemer med ryggen længere, siger Peter Bastiansen til TV 2 SPORT.

Clara Tauson skal i kamp igen i denne uge. Hun er tilmeldt en ITF-turnering i Portiers i Frankrig, hvor hun er blandt de otte spillere, der bliver seedet i turneringen.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Per Draker

Per Draker

Ansvarshavende redaktør/Journalist på Newstimes.dk