Cameron Smith slår McIlroy og vinder British Open

Cameron Smith. Foto: Shutterstock.

Australiens Cameron Smith vandt 150. British Open i St. Andrews i søndags, efter en fantastisk sidste runde på 64, hvor han overhalede favoritten Rory McIlroy på en dramatisk dag på Old Course og vandt sin første major-titel med en 20-under-par i alt.

 

Smith begyndte dagen med fire slag fra føringen, men hans fjerde runde på otte under par gav ham mulighed for at afslutte et slag foran Cameron Young fra USA, hvor en frustreret McIlroy endte endnu et slag tilbage på tredjepladsen efter en 70.

Verdens nummer seks vidste, at der skulle noget særligt til, for at han kunne vinde Claret Jug, og han leverede behørigt med otte birdies – inklusive fem i træk fra den 10. – og ikke et eneste misset slag.

McIlroy var favorit fra begyndelsen af turneringen og var to slag foran og i kontrol ved vendingen i sin sidste runde, men lige foran startede Smith på sin birdie-stigning, og pendulet svingede endegyldigt hans vej.

I en alder af 28 er Smith den første australier i næsten tre årtier til at vinde British Open, siden Greg Norman vandt sin anden Claret Jug på Royal St. George’s i 1993.

Den indfødte fra Brisbane med varemærket multe er også den tredje australier, der vinder Open på golfbanens hjemsted efter Peter Thomson i 1955 og Kel Nagle, der vandt Open i 1960. “At vinde et Open Championship i sig selv vil være en golfspillers højdepunkt, men at gøre det omkring St. Andrews er utroligt,” sagde han.

“Dette sted er så fedt. Jeg elsker golfbanen og byen.” Smiths total på 20 under pari på 268 er den laveste vinderscore i en Open på St. Andrews, hvilket forbedrer præstationerne for Tiger Woods, der vandt med 19 under i 2000.

McIlroy måtte konstatere en række mistede birdie-putts

Viktor Hovland – som havde delt nattens føring på 16 under – spillede dårligt og leverede en 74. Det efterlod døren åben, og Smith udnyttede det fuldt ud takket være sin utrolige præstation på de ni sidste huller.

Ud over birdies viste han nerver af stål for at redde par på 17., det legendariske Road Hole. Alligevel havde han brug for sin sidste birdie på 18, da hans spillepartner Young producerede en eagle for at slutte med 65 og ende på 19 under.

Et slutspil blev undgået, og Smith kunne fejre sin første major, efter at han sluttede på tredjepladsen ved dette års Masters, en turnering, hvor han også blev nummer to i 2020. Før denne uge var hans største sejr kommet ved Players Championship i marts. Hvis Young den 25-årige Newyorker, der havde været lederen efter første runde, kan være tilfreds med sin opvisning i denne uge, kan det samme i sidste ende ikke siges om McIlroy.

“Bare skuffelse tror jeg. Jeg havde en fantastisk mulighed i dag for at føje til det store antal, og jeg fik det ikke helt gjort,« fortalte McIlroy, der stadig sidder fast på fire store titler til NBC. “Jeg følte ikke, at jeg gjorde mange ting forkert, men putteren blev kold på mig gennem hele runden.”

“Jeg blev slået af den bedre spiller i denne uge. At skyde 64 for at vinde et åbent mesterskab på St. Andrews er en helvedes forestilling, så hatten af ​​for Cam, han har haft en utrolig uge,” tilføjede McIlroy.

Englands Tommy Fleetwood sluttede uafgjort som nummer fire på 14 under par sammen med Hovland, som havde håbet på at blive den første norske vinder af en herre-major. Brian Harman fra USA kom på en sjetteplads på 13 under med Dustin Johnson, som var den højest afsluttende blandt de 24 spillere fra den udbryder Saudi-støttede LIV-serie i St. Andrews i denne uge.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk