Brisbane Lions-angriber Eric Hipwood idømt bøde for ‘skødesløs’ dommerkontakt, men undgår suspension

Eric Hipwood har undgået suspension ved AFL Tribunal. Foto: Shutterstock.

Eric Hipwood undgår suspension.

Brisbane-stjernen Eric Hipwood har undgået suspension for at skubbe Western Bulldogs-modstanderen Ryan Gardner ind på dommeren Jacob Mollison.

Sendt direkte til domstolen, efter at Gardner og Mollison havde stor kontakt i Brisbanes sejr mod Bulldogs, fandt juryen Hipwood skyldig i skødesløs kontakt med en dommer, men idømte ham kun en bøde på $2.500 (18 tusind danske kroner).

AFL havde presset på for en to-spils udelukkelse og argumenterede for, at han med vilje havde skubbet Gardner ind i dommerens retning

Men tribunalets formand Jeff Gleeson, som sagde, at hændelsen var “temmelig bekymrende”, når den blev set fra visse vinkler, sagde, at Hipwoods skødesløshed ikke var høj.

Gleeson sagde, at kameraet bag mål viste, at Gardner havde “afveget og næsten stoppet”, da begge spillere løb mod Lions’ angribende 50 m.

Han fandt ud af, at mens Hipwood brød sin omsorgspligt over for dommeren, havde hans handling alene ikke forårsaget hændelsen.

Brisbanes forsvar var centreret omkring deres overbevisning, at Gardner startede kontakten ved at løbe for at blokere løven, mens Hipwood spændte op.

Hipwood, som aldrig er blevet suspenderet i sin AFL-karriere, hævdede, at han ikke var klar over, at dommeren var i nærheden, før kontakten blev taget.

“Jeg ville aldrig gøre det … jeg ville aldrig gøre det i nogen sport overhovedet,” sagde han.

“Jeg har dyrket sport, siden jeg var seks år gammel og har aldrig haft konflikter eller kontakt med en dommer i hele min karriere.”

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Jonas Hansen

Jonas Hansen

Sportsjournalist ved Newstimes.dk