Atletik kunne følge svømning i at forbyde transkønnede atleter, antyder Sebastian Coe

Sebastian Coe: Atletik bør overveje forbud mod transkønnede. Foto: Shutterstock

Svømning har stemt for at stoppe transkønnede konkurrenter i at konkurrere i kvinders eliteløb, hvis de har gennemgået en del af den mandlige pubertet

Verdensatletikpræsident Sebastian Coe har antydet, at atletik kan følge svømning i at forbyde transkønnede atleter.

Fina, svømningens verdensstyrende organ, har stemt for at stoppe transkønnede konkurrenter fra at konkurrere i kvinders eliteløb, hvis de har gennemgået en del af den mandlige pubertet.

Den amerikanske collegesvømmer Lia Thomas havde allerede foreslået, at hun ville konkurrere for den amerikanske olympiske trup, men de nye regler betyder, at hun vil blive udelukket.

Lord Coe var i weekenden i Budapest til verdensmesterskaberne i svømning og foreslog, at atletik kunne ændre reglerne for transkønnede atleter.

Vil beskytte kvindesportens integritet

“Mit ansvar er at beskytte integriteten af ​​kvindesport, og vi tager det meget alvorligt, og hvis det betyder, at vi skal lave justeringer af protokollerne fremadrettet, vil vi det,” sagde han.

“Jeg har altid gjort det klart: Hvis vi nogensinde bliver skubbet ind i et hjørne til det punkt, hvor vi dømmer om retfærdighed eller inklusion, vil jeg altid falde ned på retfærdighedens side.

“Vi ser et internationalt forbund, der hævder sin forrang i at fastsætte regler, regler og politikker, der er i dens sports interesse.

“Det her er, som det skal være. Vi har altid troet, og gentaget konstant, at biologi overtrumfer køn, og vi vil fortsætte med at revidere vores regler i overensstemmelse med dette.”

På spørgsmålet om, hvorvidt World Athletics ville overveje at vedtage den samme politik som Fina, tilføjede Coe: “Vi har altid sagt, at vores regler på dette område er et levende dokument, specifikt for vores sport, og vi vil følge videnskaben.

“Vi fortsætter med at studere, forske og bidrage til den voksende mængde beviser for, at testosteron er en nøgledeterminator for ydeevne, og vi har planlagt en diskussion om vores DSD og transkønnede regler med vores råd i slutningen af ​​året.”

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Per Draker

Per Draker

Ansvarshavende redaktør/Journalist på Newstimes.dk