AFL indgår aftale om TV-rettigheder på 4,5 milliarder dollar

Foto: Shutterstock.

Lørdagens free-to-air TV-fodbold vil næsten erstatte torsdag aftens kamp, ​​efter at AFL har sikret sig en udsendelsesaftale på 4,5 milliarder dollar (33 mia. danske kroner).

 

Dette er det højeste nogensinde i australsk sportshistorie.

Ligaen overvejede lukrative tilbud fra netværkene Ten og Nine, såvel som dets streamingpartnere, men aftalte i stedet med den eksisterende operatør Seven Network og betalings-tv om en syvårige aftale frem til udgangen af ​​2031.

De valgte at beholde kontrakten med udbyderen Foxtel.

Foxtel vil have eksklusive rettigheder til lørdagens kampe i de første otte runder af sæsonen, med undtagelse af Anzac Eve, Anzac Day og Dreamtime.

Det samlede antal gratis tv-kampe pr. sæson forbliver dog på 77, og Sevens torsdag aften-kampe er steget til 15.

AFL-chef Gillon McLachlan mener, at fans ikke vil gå glip af det, og at seervanerne vil fortsætte med at ændre sig, efterhånden som aftalen skrider frem.

Det, vi ved, er, at gratis udsendelse er uden fortilfælde, og det er det samme, sagde McLachlan til journalister tirsdag.

“Jeg tror, ​​folk forstår, at folk bliver digitale, og at deres seervaner ændrer sig.

“Dette er en særlig aftale, der vil tjene alle i Australien utroligt godt ved hver kamp.” Der er ingen kontrakter i verden, glem alt om penge.”

McLachlan var vært for en pressekonference på Marvel Stadium med ledere fra Seven West, Foxtel og Telstra.

Et universelt partnerskab

McLachlan kaldte aftalen for et “universelt partnerskab”, der vil sikre fremtiden for spillet og hjælpe ligaen og AFL-klubberne med at komme sig over den økonomiske ødelæggelse skabt af COVID-19.

På toppen af ​​pandemien sikrede AFL $946 millioner (7 mia. danske kroner) i to-sæsons fornyelser med Seven og Foxtel.

I 2015 gik Seven, Foxtel og Telstra sammen om deres dengang rekord syvårige aftale til en værdi af 2,5 milliarder dollars (18 mia. danske kroner)

Seven og Foxtel har sendt AFL siden 2012, efter at Ten Network, der tilbragte et årti som en fælles partner med dem, gik på pension.

McLachlan sagde, at ligaen ville have “fuld kontrol” over AFL-spillet og tidspunktet for Grand Finals, som bestemmes hvert år.

Seven West Medias administrerende direktør James Warburton har dog igen afklaret, hvor netværket står på tidspunktet for beslutningen, med natlige grands afholdt i Brisbane og Perth i løbet af de seneste to sæsoner.

Velkommen. “Jeg ville bestemt være glad, hvis det var en stor aftenfinale, men det er et spørgsmål om rækkevidde, og folk derhjemme og et par afslappede fans, der kommer ud for at tilføje tallene,” sagde Warburton til journalister.

“Dette er AFLs beslutning, og som partner står vi ved den beslutning.”

Den nye aftale kan også påvirke andre sportsgrene som cricket og tennis.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Jonas Hansen

Jonas Hansen

Sportsjournalist ved Newstimes.dk