Zelenskyj advarer om nye angreb mod infrastrukturen

Foto: Shutterstock.

Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, advarer nu om, at Rusland forberede nye angreb på ukrainske energianlæg og anden infrastruktur.

 

Rusland har i den seneste tid tilføjet store skader på ukrainsk kritisk infrastruktur, og mange står uden strøm og vand. Skal man tro Zelenskyj, er kvalerne langt fra overstået.

– De meget voldsomme russiske angreb i Donetsk-regionen fortsætter. Fjenden lider alvorlige tab der, siger præsidenten ifølge Ritzau.

Zelenskyj tilføjer, at Rusland tilsyneladende ‘koncentrerer sine styrker og ressourcer om at gentage de tidligere masseangrebene mod infrastrukturen, først og fremmest energi’.

Eksempelvis er indbyggerne i den russiskbesatte by Kherson i den sydvestlige del af Ukraine lige nu uden vand og elektricitet på grund af luftangreb.

Det er første gang, at Kherson har oplevet så omfattende en strømafbrydelse under krigen.

Den russisk-kontrollerede Nova Kakhovka-dæmning ble søndag delvist ødelagt ved et granatangreb.

Angrebet  var Ifølge statslige russiske nyhedsbureauer udført af ukrainske styrker. Den store dæmning blokerer Dnipro-floden i et område nær Kherson, hvor ukrainske styrker har vundet flere kampe i de seneste uger.

Politiske ledere har planer om at evakuere civile fra områder tæt på dæmningen, da en eventuel oversvømmelse i området vil få meget store konsekvenser for den lokale befolkning.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Per Draker

Per Draker

Ansvarshavende redaktør/Journalist på Newstimes.dk