Yderligere tre flyvninger aflyst i Dublin Lufthavn i dag

Dublin internationale lufthavn. Foto: Shutterstock

Tre flyvninger er indtil videre blevet aflyst i Dublin Lufthavn i dag, inklusive en Aer Lingus-flyvning fra Amerika.

British Airways-flyvningen, BA829 til London kl. 17.45 er  aflyst.

8.45 Aer Lingus-flyvningen, EI114 fra Philadelphia blev aflyst i morges, mens aftenens 17.00 British Airways-flyvning, BA830 fra London, heller ikke gennemføres.

Aer Lingus bekræftede, at fly EI114 fra Philadelphia blev aflyst på grund af tekniske problemer.

Det sker, efter at 13 fly blev aflyst i Dublin Lufthavn i går, inklusive flere Aer Lingus-rejser.

Flyselskabet blev tvunget til at aflyse to returflyvninger fra Dublin og vende tilbage på grund af Covid-relateret personalesygdom – EI642/643 til Prag og EI656/657 til Frankfurt.

EI115/114 tilbagevenden til Philadelphia blev også aflyst på grund af tekniske problemer.

En ‘Mystery Flight’ kl. 13.30 dukkede også op på aflysningsoplysningerne for en tid i går morges.

Eurowings-flyvningen kl. 12.00 fra Dublin til Köln Bonn, EW397, British Airways-flyvningen kl. 16.44 til London, BA829 og kl. 22.50 Flyone-flyvningen til Chisinau, Moldova, FIA712, blev også aflyst.

I mellemtiden gik Eurowings-flyvningen kl. 11.15 fra Köln Bonn, EW 396, British Airways-flyvningen kl. 16.00 fra London, BA830 og kl. 22.05 Flyone-flyvningen fra Chisinau, Moldova, FIA711 heller ikke.

Covid medårsag til aflysninger

Aer Lingus har begrundet nylige aflysninger med “operationelle årsager”, da det fortsætter med at behandle Covid-19-sager blandt personale og kamphandlinger i udlandet.

Independent.ie kontaktede Aer Lingus for at få oplysninger om destinationen for ‘Mystery Flight’ i dag, men flyselskabet afklarede ikke, hvad det betød.

Flyselskabet sagde: “Aer Lingus ønsker at undskylde over for de berørte, og hold hos flyselskabet arbejder på at genindkvartere berørte passagerer på de næste tilgængelige tjenester så effektivt som muligt. Berørte passagerer vil blive kontaktet direkte af Aer Lingus.”

Passagerer, der bruger forskellige flyselskaber, har også rapporteret misted bagage i Dublin Lufthavn, herunder en Air Canada-passager, som stadig forsøger at finde sin bagage, der indeholder hendes forældres aske.

En talsmand for Dublin Airport Authority (DAA) sagde, at de er opmærksomme på problemer, som nogle ankommende passagerer står over for med bagage-retur, men det bliver behandlet af flyselskaberne.

“Vi har empati med de berørte og beklager, at disse problemer påvirker deres passageroplevelse.

“Vi har et meget tæt samarbejde med både flyselskaberne og deres ground handling-selskaber i forhold til disse spørgsmål, hvis årsag ligger i de betydelige personaleansættelsesudfordringer, som alle virksomheder, der opererer i luftfartssektoren i øjeblikket står over for.”

Forsvaret i beredskab

Siden onsdag den 6. juli har Forsvaret været i beredskab i lufthavnen og vil fortsætte med det de næste seks uger i den travle sommerperiode. Forsvarsstyrkens personale vil kun blive udsendt til lufthavnen, hvis mere end 20 pct. af sikkerhedspersonalet har fri på grund af Covid-19.

Meldingerne om lange køer ved lufthavnens sikkerhedskontrol og uden for terminalbygningerne er dog reduceret markant de seneste uger.

Det kommer, DAA har bekræftet, at mere end 2,8 millioner passagerer rejste gennem lufthavnen sidst, hvilket var dens travleste måned siden før Covid-19-pandemien begyndte.

Over 12 millioner passagerer har passeret gennem anlægget i de sidste seks måneder.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk