White Helmets anklager Rusland for dødelige angreb på lejre

Foto: Shutterstock.

Efter et angreb på en oppositionsholdt nordvestlig lejr, hvor angiveligt ni civile blev dræbt, anklager førstehjælpsarbejdere nu den syriske hær og dets allierede Rusland for, hvad de kalder et “folkedrab”.

 

De Hvide Hjelme sagde, at raketter fyldt med klyngebomber ramte en lejr for fordrevne personer i Idlib-provinsen søndag.

Organisationen tilføjede, at tre børn og en kvinde var døde.

En russisk embedsmand sagde, at syriske jagerfly angreb et droneanlæg og en træningslejr tilhørende en jihadistgruppe.

FN udtrykte dyb bekymring over eskaleringen af ​​fjendtlighederne. Omkring 4,1 millioner mennesker med behov for humanitær bistand, hovedsageligt kvinder og børn, er blandt de sidste af de jihadister og tyrkisk-støttede oprørsgrupper, der kæmpede mod præsident Bashar al-Assad efter en 11-årig borgerkrig. De er fanget i’på basen. Halvdelen er stadig tilbage og 1 million er døde.

På trods af en våbenhvile forhandlet af Rusland og Tyrkiet i 2020 for at stoppe regeringsangreb, har regionen set regelmæssige sammenstød, luftangreb og artilleribeskydning.

Alene tidligere i år registrerede FN mindst 121 civile dødsfald.

FN hævder, at Rusland og Syrien har udført “overlagte, beregnede og overlagte angreb” mod to IDP-lejre.

Angrebene forårsagede brande og ødelagde hundredvis af telte og hjem for fordrevne familier. Ifølge White Helmets var en af ​​de dræbte den unge søn af en førstehjælper, Hussein Bakir.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Jonas Hansen

Jonas Hansen

Sportsjournalist ved Newstimes.dk