Vladimir Putins greb om magten svækkes

Foto: Shutterstock.

Vladimir Putins greb om magten “svækkes”, og andre politiske personer i landet forbereder sig på en “kamp” i kølvandet på hans fald, antyder førende historiker.

 

Timothy Snyder, professor i historie ved Yale University og forfatter til bogen On Tyranny, er ekspert i moderne historie i Central- og Østeuropa.

Han er overbevist om, at den russiske præsidents autoritet eroderes takket være det russiske militærs stigende tab på slagmarken i Ukraine.

På de sociale medier erklærede Snyder, at “Putins styre er ved at blive svækket”, og fremhævede et nøgletræk, der beviser, at han er ved at miste grebet om magten.

Vi hører nu jævnligt fra andre folk end Putin

– For eksempel den tidligere premierminister og præsident Dmitrij Medvedev – om meningen med krigen, de katastrofale konsekvenser, der venter Ukraine og Vesten og så videre. Dette er et tegn på, at Putin er ved at tabe styring.

“Normalt fokuserer nyhedsdækningen af ​​sådanne udtalelser på deres indhold. Det er fristende at blive fanget af den russiske frygtpropaganda.

“Men den virkelige historie er, at folk bortset fra Putin nu føler sig autoriseret til at fremsætte sådanne proklamationer. Før krigen var der mindre af dette.”

Han fremhævede, at mens “dommedagspropaganda” viste loyalitet over for Putin, kunne det tolkes som en “magtkamp” for, hvornår han til sidst falder.

“Hvis Rusland taber krigen, vil de mennesker, der siger radikale ting nu have beskyttet sig selv. For mit vedkommende er jeg tilbøjelig til at se de drastiske proklamationer som bevis på, at vigtige russere tror, ​​Rusland er ved at tabe,” sagde han.

Et spørgsmål, som Putin befinder sig i, siger Snyder, er, at den russiske leder nu ikke har nogen klar flugtvej.

“Fælden præsenteret for ham af rivaler, af offentligheden, af hæren ser sådan ud:Vi vil alle være enige med jer i, at vi vinder krigen, og vi vil alle bebrejde jer, hvis/når vi taber den,” sagde historikeren.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk