Væbnet konfrontation med Kina er ikke en mulighed

Nancy Pelosi. Foto: Shutterstock.

Taiwans præsident, Tsai Ing-wen, siger nu, at et væbnet sammenstød mellem Taiwan og Kina er “absolut umuligt”.

 

Taiwans præsident, Tsai Ing-wen, sagde mandag, at en væbnet konflikt mellem Taiwan og Kina var “absolut ikke en mulighed”. Hun gentog også, at hun var villig til at tale med Beijing, hvilket hun sagde ville styrke Taiwans forsvar.

Spændingerne mellem Taiwan og Kina er rekordhøje, siden formanden for det amerikanske hus, Nancy Pelosi, besøgte Taiwan i begyndelsen af ​​august.

Hun besøgte landet på trods af, at hun adskillige gange var blevet advaret af kinesiske myndigheder om alvorlige konsekvenser.

I en tale i Det Blå Hus sagde Tsai, at det var “beklageligt”, at Kina havde eskaleret sine trusler og truet fred og stabilitet på tværs af strædet og i regionen.

Hun tilføjede, at Kina ikke bør undervurdere Taiwan og bør betragte dets folks forpligtelse til demokrati og frihed for at blive kompromitteret. “Jeg vil gerne gøre det klart for myndighederne i Beijing, at væbnet konflikt absolut ikke er en mulighed for nogen af ​​parterne. Der kan lægges grundlag for genoptagelse af et konstruktivt samarbejde.

Hun sagde også, at Taiwan øger masseproduktionen af ​​præcisionsmissiler og højtydende flådefartøjer. Hun tilføjede, at den taiwanske regering arbejder på at anskaffe små, meget manøvredygtige våben, der vil sikre, at øen er fuldt ud forberedt til at reagere på eksterne militære trusler.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Jonas Hansen

Jonas Hansen

Sportsjournalist ved Newstimes.dk