USA sender milliardstor millitær hjælpepakke afsted til Ukraine

Foto: Shutterstock.

USA er klar til at hjælpe Ukraine med yderligere omfattende millitær hjælp. En ny sending af våben og andet millitært udstyr til en værdi af 600 millioner dollar er klar til afskibning.

 

Det oplyser Joe Biden, den amerikanske præsident, natten til fredag dansk tid ifølge et notat til landets udenrigsministerium.

Hjælpepakken fra USA består blandt andet af langdistancemissiler af Himars-typen. Det er en type missiler, USA før har sendt til Ukraines millitær. Missilerne har været til stor hjælp i de ukrainske styrkers angreb på russiske positioner.

Pakken indeholder desuden blandt andet natkikkerter, miner, minerydningsudstyr og ammunition.

Endelig er der i pakken også afsat et beløb til uddannelse og træning af ukrainske soldater.

Siden den russiske invasion blev indledt i februar, har USA allerede doneret omkring 15,1 milliarder dollar til Ukraines forsvar.

– For at følge med den løbende udvikling i Ukraines behov på slagmarken vil USA fortsætte med at samarbejde med sine allierede og partnere om at levere vigtig hjælp til Ukraine, udtaler det amerikanske udenrigsministerium, Pentagon.

Præsident Joe Biden har mulighed for at sende militærhjælp uden forhåndsgodkendelse af den amerikanske Kongres.

Danmark har også bidraget med hjælp til det krigshærgede land. Herfra er sendt hjælp afsted for flere hundrede millioner kroner.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Per Draker

Per Draker

Ansvarshavende redaktør/Journalist på Newstimes.dk