USA: Senatet vedtager lov om våbenkontrol og sender det til Parlamentet

Senatet vedtog et snævert, todelt lovforslag, der kunne blive den første våbenkontrolforanstaltning, der kom ud af Kongressen i næsten tre årtier, og stemte 65-33 sent torsdag aften.

Lovgivningen var resultatet af forhandlinger mellem 10 republikanere og 10 demokrater, der begyndte efter to masseskyderier i Buffalo, N.Y. og Uvalde, Texas, i sidste måned. Fredag ​​er det en måned siden, at 19 børn og to voksne blev dræbt på Robb Elementary i Uvalde.

Et kompromis

“Dette lovforslag er et kompromis,” sagde senator Chris Murphy, D-Conn., der ledede forhandlingerne, lige før afstemningen begyndte. “Den gør ikke alt, hvad jeg vil. Men det, vi gør, vil redde tusindvis af liv uden at krænke nogens rettigheder til Andet Ændring.”

Lovgivningen vil blandt andet tilskynde stater til at vedtage love om rødt flag og udvide baggrundstjek for 18- til 21-årige.

Parlamentets ledere forventes hurtigt at begynde behandlingen af ​​lovforslaget. I en erklæring kort efter Senatets afstemning opfordrede præsident Biden Parlamentet til at handle hurtigt på lovforslaget. Parlamentet og Senatet begynder deres to ugers pause den 4. juli efter fredag.

“I aften, efter 28 års passivitet, kom topartisiske medlemmer af Kongressen sammen for at følge opfordringen fra familier over hele landet og vedtog lovgivning for at imødegå svøben med våbenvold i vores lokalsamfund. Familier i Uvalde og Buffalo – og for mange tragiske skyderier før – har krævet handling. Og i aften handlede vi,” sagde præsidenten i en erklæring.

Biden bifalder stramning

USA’s præsident, Joe Biden, bifalder Senatets stramning af våbenlovgivningen i landet.

Det udtaler han i en pressemeddelelse fra Det Hvide Hus.

“Denne topartiske lovgivning vil hjælpe med at beskytte amerikanerne. Børn i skoler og lokalsamfund vil være sikrere på grund af det. Repræsentanternes Hus bør straks stemme om dette topartiske lovforslag og sende det til mit skrivebord,” sagde Biden.

Biden sagde, at de grundigere baggrundstjek vedrører personer, som tidligere er dømt for vold i hjemmet, samt personer, som tidligere er dømt for alvorlige forbrydelser.

Desuden er der føderal støtte til, at de enkelte delstater kan indføre love, der forhindrer personer i at købe våben, hvis de vurderes at være til fare for sig selv eller andre.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Lars Nielsen

Lars Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk