USA-Kina-aftale giver investorer ‘wake-up call’

Foto: Shutterstock.

Handelsforbindelserne mellem USA og Kina blev væsentligt forbedret i løbet af weekenden. En topfinansiel rådgiver sagde, at investorer burde slå alarm “monsterisk højt.”

 

De to lande nåede fredag ​​en foreløbig aftale om at tillade amerikanske tilsynsmyndigheder at inspicere revisioner af kinesiske virksomheder, hvis aktier handles på amerikanske børser.

I en langvarig tvist havde amerikanske tilsynsmyndigheder lovet at forbyde kinesiske virksomheder fra USA-baserede børser, hvis Kina ikke tillod inspektioner.

Nigel Green, CEO for deVere Group, sagde:

“Selvom aftalen er foreløbig, er den et vigtigt skridt i den rigtige retning mod mere venskabelige handelsforbindelser mellem verdens to største økonomier,” sagde han.

“Timingen kunne heller ikke have været bedre, da de to nationer stadig forsøger at helbrede de betydelige handelskløfter, der opstod under Trump-æraen.”

Aftalen kommer også på et tidspunkt, hvor spændingerne mellem USA og Kina er blevet øget på andre områder. Herunder den russiske invasion af Ukraine, Kinas menneskerettighedshistorik og den amerikanske husformand Nancy Pelosi’s nylige rejse til Taiwan. Kina hævder Taiwan som sit territorium.

Aftalen, som forsøger at bringe en ende på en årti lang tvist, har tre hovedmuligheder for deVeres administrerende direktør.

“For det første ønsker Kina virkelig at være en vigtig spiller i det globale handels- og finansielle samfund. Jeg tror ikke, de ville gå så langt som at bakke ud senere.”

“Det er et stort nik til globalisering, der bruges af økonomer til at beskrive internationale strømme af fri handel, investeringer og mennesker. Dette er præcis mere af det, vi har brug for lige nu for at hjælpe den globale økonomisk vækst. ”

“For det andet, ind i en ellers overvejende ideologisk kamp mellem USA og Kina, skal alle anstrengelser nu gøres for at udnytte kraften i den globale handel. Det gælder ikke kun for økonomisk overlegenhed, men for fred, hvor den er truet omkring Taiwan.”

Varme politiske og militære hoveder “kan køles”, sagde Green med løftet om at forbedre handelsforbindelserne.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Jonas Hansen

Jonas Hansen

Sportsjournalist ved Newstimes.dk