USA-jetfly opsnappede 2 russiske bombefly nær Alaska

Foto: Shutterstock.

NORAD sagde, at det russiske fly forblev i internationalt luftrum og ikke kom ind i amerikansk, canadisk eller suverænt luftrum.

 

To US Air Force F-16 jagerfly opsnappede to russiske bombefly nær Alaska, oplyste den nordamerikanske luft- og rumforsvarskommando (NORAD) tirsdag.

I en erklæring sagde kommandoen mandag, at den “opdagede, sporede og aktivt identificerede to russiske Tu-95 Bear H bombefly, der kom ind i Alaska Air Defense Identification Zone (ADIZ) og opererede angrebet,” sagde han.

Det russiske fly forblev i internationalt luftrum og kom ikke ind på suverænt territorium i USA eller Canada, hedder det i erklæringen.

“Den seneste russiske aktivitet i det nordamerikanske ADIZ betragtes ikke som en trussel eller provokation,” hedder det. “NORAD sporer og identificerer tydeligt udenlandske militærfly, der kommer ind i ADIZ. NORAD overvåger regelmæssigt udenlandske flybevægelser og eskorterer dem fra ADIZ efter behov.”

NORAD sagde, at de indsatte et dybdeforsvarsnetværk af satellitter, jordbaserede radarer, luftbårne radarer og kampfly for at spore og identificere fly og advare om passende handling.

“Vi er klar til at implementere en række forskellige reaktionsmuligheder for at forsvare vores suverænitet i Nordamerika og Arktis,” tilføjede hun.

Hændelsen kom på baggrund af spændinger mellem USA og Rusland om Moskvas krig mod Ukraine.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Jonas Hansen

Jonas Hansen

Sportsjournalist ved Newstimes.dk