Ukrainsk militær ødelægger vigtig bro

Foto: Shutterstock.

Ukrainske styrker har ødelagt en strategisk bro, der er afgørende for Moskva for at kunne forsyne sine styrker, der besætter den sydlige del af landet. Rusland har angrebet flere områder af Ukraine med raketter og artilleri.

 

Det ukrainske militær har angrebet Antonevsky-broen over Dnepr-floden tirsdag aften, sagde Kirill Stremusov, den Moskva-udnævnte vicechef for Kherson-regeringen. Broen står stadig, men dækket er perforeret, og køretøjer kan ikke passere, sagde han.

Den 1,4 kilometer lange bro blev hårdt beskadiget af adskillige hits af ukrainsk beskydning i sidste uge. Den var lukket for lastbiler, men forblev åben for biler indtil tirsdag aften. Stremusov hævdede, at ukrainske tropper ramte broen ved hjælp af en HIMARS multi-raketkaster leveret af USA. Denne påstand kan ikke uafhængigt verificeres.

Broen er den vigtigste krydsning på Dnepr-floden i Kherson-regionen. Den eneste anden mulighed er at bygge en dæmning ved Kakhovka vandkraftværket, som også blev ramt af brand i Ukraine i sidste uge, men åbnet for trafik.

Midt i flere angreb i Ukraine vil sabotering af broen gøre det vanskeligt for russiske tropper at fortsætte med at sende tropper til regionen.

Tidligt i invasionen besatte russiske styrker hurtigt Kherson-regionen nord for Krim-halvøen, som blev annekteret af Rusland i 2014. De stod over for et ukrainsk modangreb, men holdt stort set stand.

Hård ukrainsk modstand

Foto: Shutterstock.

Det ukrainske angreb på Kherson-broen kommer, mens en stor del af den russiske hær er involveret i kampene i Donbass, det industrielle hjerteland i det østlige Ukraine, hvor russiske tropper har været langsomme til at bevæge sig over for hård ukrainsk modstand.

Ifølge den regionale guvernør Pavlo Kirilenko fortsatte russiske tropper deres beskydning af den østlige Donetsk-region, rettet mod byer og landsbyer.

I Bakhmut, en nøgleby på den russiske offensive front, beskadigede beskydninger et hotel og forårsagede ofre, sagde Kyrylenko. Redningsaktioner er i gang.

Russerne har opnået en marginal fordel i det nordøstlige Bakhmut, da Moskva presser på for fuld kontrol over de østlige Donetsk- og Luhansk-regioner, ifølge en amerikansk tænketank.

Instituttet for krigsstudier sagde dog, at det er usandsynligt, at russiske tropper vil erobre mere territorium i Ukraine “før det tidlige efterår.”

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk