Ukrainsk fragtfly med farligt materiale styrter ned i Grækenland

Ukrainsk fragtfly styrtet ned i Grækenland. Foto: Shutterstock.

Alle otte besætningsmedlemmer blev dræbt, da et ukrainsk fragtfly med ammunition fra Serbien til Bangladesh styrtede ned i det nordlige Grækenland sent lørdag, oplyser græske og serbiske myndigheder søndag.

 

Antonov-fragtflyet, der blev betjent af et ukrainsk flyselskab, styrtede ned nær byen Kavala, og indbyggerne rapporterede at have set en ildkugle og hørt eksplosioner i to timer efter hændelsen.

Drone optagelser viser, at små fragmenter er alt, der er tilbage fra det fly, som de græske civile luftfartsmyndigheder sagde, var på vej fra Serbien til Jordan i lørdags. An-12, et sovjetisk bygget turbopropfly, blev betjent af fragtskibet Meridian.

Græske medier rapporterede, at flyet bar 12 tons “farlige materialer”, for det meste sprængstoffer.

Eksperter var klar til at søge på stedet for ulykken søndag aften for at fastslå, hvilken slags last den medbragte. Det styrtede ned på marker mellem to landsbyer og slæbte et lille stykke på jorden, og en hvid røgfane stod stadig op fra forenden af ​​flyet søndag.

Brandfolk, der skyndte sig til stedet, blev forhindret i at nå ulykkesstedet af røg og en intens lugt, som de frygtede kunne være giftig. Beboere i nærheden blev bedt om at holde deres vinduer lukkede hele natten, ikke at forlade deres hjem og at bære masker. Myndighederne siger, at de ikke ved, om der var farlige kemikalier på flyet, inklusive dem, der var indeholdt i batterier.

Holdene af sprængstofeksperter, som snart vil operere på stedet, vil få selskab af eksperter fra Grækenlands Atomenergikommission. Brandvæsenet har afspærret området i en radius af omkring 400 meter.

Grækenlands civile luftfartsmyndighed sagde, at piloten formåede at advare myndighederne om et problem i en af ​​flyets motorer og fik valget mellem at lande i enten Thessaloniki- eller Kavala-lufthavnene. Han valgte Kavala, som var tættere på, og sagde, at han var nødt til at nødlande.

Kommunikationen med flyet ophørte næsten umiddelbart efter. Flyet styrtede ned omkring 40 kilometer vest for lufthavnen.

“Vi hørte eksplosioner indtil for et par minutter siden,” fortalte Filippos Anastassiades, borgmester i Paggio kommune, til Associated Press lidt over en time efter ulykken. “Jeg er omkring 300 meter fra ulykkesstedet.”

En af Anastassiades’ stedfortrædere fortalte det statslige tv-selskab ERT, at eksplosioner blev hørt i to timer efter styrtet.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk