Ukrainsk atomkraftværk midlertidigt lukket

Foto: Shutterstock.

Midt i kampene i Ukraine blev atomkraftværket Zaporizhia torsdag lokal tid midlertidigt afbrudt af en brand , hvilket forårsagede strømafbrydelser i regionen og øgede frygten for katastrofe i det Tjernobyl-hærgede land. 

 

Anlægget blev ifølge operatøren af ​​det ukrainske atomkraftværk frakoblet strømnettet, efter en brand, der beskadigede elledninger,

Ifølge den russisk-installerede guvernør Evgeny Baritsky, så de beskadigede elledninger ud til at føde strømledninger, hvilket forårsagede et tab af strøm i området.

Som et resultat af skaden lukkede to resterende driftsreaktorer på værket ned, men den ene blev hurtigt genoprettet, hvilket gav strømmen tilbage til området.

De tilsyneladende berørte elledninger adskiller sig fra elledningerne, der fører strøm til at drive kølesystemet, hvilket er afgørende for sikker drift af reaktoren.

Strømafbrydelser i disse forsyningsledninger er af stor bekymring for fagfolk, der overvåger situationen.

I mellemtiden har den russiske præsident, Vladimir Putin, annonceret en større opbygning af sit lands væbnede styrker for at genopbygge den hær, der har lidt så mange ofre i seks måneders blodig krig, og for at forberede sig på det lange og opslidende slag i Ukraine.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk